2 linguri ulei de masline
1 ceasca ciuperci champignon tocate
400 g ciuperci salbatice amestec congelat
1 lingurita cimbru tocat
1/2 lingurita oregano
3 catei de usturoi
3 cesti supa de legume
2 lingurite zeama de lamaie
2 prafuri sare, piper
2 cesti lapte degresat
3/4 ceasca malai grisat
1 ceasca branza rasa tip gouda, guyere sau fontina
PREPARARE
Mămăliguţa românească nu trebuie să fie mereu clasică şi tradiţională, cu brânză şi smântână, sau ca garnitură la sarmale. Mămăliguţa poate deveni un preparat sofisticat, alături de un sote de ciuperci delicios.
Mod de preparare:
Încinge ulei într-o tigaie, la foc mic. Adaugă ciupercile tăiate şi sotează timp de 4 minute. Adaugă ierburile aromate şi usturoiul şi mai amestecă 1 minut.
Adaugă la ciuperci 1/3 ceaşcă de supă, zeama de lămâie, sarea şi piperul.
Amestecă laptele cu o ceaşcă şi jumătate de supă şi adu la fiert. Adaugă mălaiul şi prepară mămăliga aromată, fierbând circa 4 minute, dacă mălaiul este grisat.
Adaugă jumătate din brânză şi un praf de sare, apoi împarte mămăliga în 4 porţii egale. Toarnă mămăliga în vase mici/castroane termorezistente şi rade restul de brânză deasupra.
Dă la cuptor la foc mediu circa 5 minute, apoi scoate mămăliga gratinată de la cuptor şi toarnă câteva linguri de tocăniţă de ciuperci deasupra.
Se serveşte fierbinte, imediat de la cuptor.
Categoria: Bucataria italiana, Bucatarie internationala, Carte de bucate, Mancaruri cu legume, Tocanite
INCEARCA SI...
Ingrediente a reţetei de ciuperci cu smântână şi usturoi
300 g ciuperci
150 g smântână
1 ceapă
3 căţei usturoi
1 lingură făină
1 lingură ulei
cimbru
pătrunjel
Mod de preparare a reţetei de ciuperci cu smântână şi usturoi
Încălzeşti uleiul şi pui ceapa tăiată julien, laşi până aceasta se căleşte şi pui cimbrul. Mai laşi aproape 5 minute şi adaugi ciupercile tăiate feliuţe. Torni un pahar de apă peste ele.
Amesteci într-un castron smântâna cu făina (evită formarea cocoloaşelor). Când ciupercile sunt aproape gata, iei câte puţin din zeamă lăsată de ele şi torni peste smântână şi făină şi amesteci. După aceea torni compoziţia cu smântână peste ciuperci amestecând încontinuu.
La final adaugi usturoiul zdrobit şi pătrunjelul tocat mărunt. Poţi servi pe felii de pâine.
Ciuperci la grătar cu unt și mărar
Timp de preparare: 25 min
Gata in: 25 min
INGREDIENTE
16 ciuperci de cultură medii
1/2 legatura mărar
3-4 linguri unt
100 g brânză de capră de cea mai bună calitate
PREPARARE
1. Ciupercile se spală bine, fără a fi udate sub pălării. Se taie codiţele, care se usucă, se spală şi se toacă mărunt. Se amestecă untul cu codiţele ciupercilor şi se omogenizează. Mărarul se taie mărunt şi se adaugă la sfârşit, fără a se amesteca prea mult.
2. Se umplu pălăriile ciupercilor cu acest amestec şi se dau la cuptor. Când sunt pe jumătate făcute, se pune deasupra fiecărei pălării câte o feliuţă de brânză de capră (eventual dintr-un sortiment cu mucegai).
3. Se mai dau la cuptor până se rumenesc bine şi brânza de capră se topeşte de tot. Se servesc calde.
Categoria: Aperitive, Carte de bucate, Legume, Mancaruri cu ciuperci, Mancaruri cu legume
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.
Gata in: 0 min
INGREDIENTE
2 linguri ulei de masline
1 ceasca ciuperci champignon tocate
400 g ciuperci salbatice amestec congelat
1 lingurita cimbru tocat
1/2 lingurita oregano
3 catei de usturoi
3 cesti supa de legume
2 lingurite zeama de lamaie
2 prafuri sare, piper
2 cesti lapte degresat
3/4 ceasca malai grisat
1 ceasca branza rasa tip gouda, guyere sau fontina
PREPARARE
Mămăliguţa românească nu trebuie să fie mereu clasică şi tradiţională, cu brânză şi smântână, sau ca garnitură la sarmale. Mămăliguţa poate deveni un preparat sofisticat, alături de un sote de ciuperci delicios.
Mod de preparare:
Încinge ulei într-o tigaie, la foc mic. Adaugă ciupercile tăiate şi sotează timp de 4 minute. Adaugă ierburile aromate şi usturoiul şi mai amestecă 1 minut.
Adaugă la ciuperci 1/3 ceaşcă de supă, zeama de lămâie, sarea şi piperul.
Amestecă laptele cu o ceaşcă şi jumătate de supă şi adu la fiert. Adaugă mălaiul şi prepară mămăliga aromată, fierbând circa 4 minute, dacă mălaiul este grisat.
Adaugă jumătate din brânză şi un praf de sare, apoi împarte mămăliga în 4 porţii egale. Toarnă mămăliga în vase mici/castroane termorezistente şi rade restul de brânză deasupra.
Dă la cuptor la foc mediu circa 5 minute, apoi scoate mămăliga gratinată de la cuptor şi toarnă câteva linguri de tocăniţă de ciuperci deasupra.
Se serveşte fierbinte, imediat de la cuptor.
Categoria: Bucataria italiana, Bucatarie internationala, Carte de bucate, Mancaruri cu legume, Tocanite
INCEARCA SI...
Ingrediente a reţetei de ciuperci cu smântână şi usturoi
300 g ciuperci
150 g smântână
1 ceapă
3 căţei usturoi
1 lingură făină
1 lingură ulei
cimbru
pătrunjel
Mod de preparare a reţetei de ciuperci cu smântână şi usturoi
Încălzeşti uleiul şi pui ceapa tăiată julien, laşi până aceasta se căleşte şi pui cimbrul. Mai laşi aproape 5 minute şi adaugi ciupercile tăiate feliuţe. Torni un pahar de apă peste ele.
Amesteci într-un castron smântâna cu făina (evită formarea cocoloaşelor). Când ciupercile sunt aproape gata, iei câte puţin din zeamă lăsată de ele şi torni peste smântână şi făină şi amesteci. După aceea torni compoziţia cu smântână peste ciuperci amestecând încontinuu.
La final adaugi usturoiul zdrobit şi pătrunjelul tocat mărunt. Poţi servi pe felii de pâine.
- See more at: clickpoftabuna.ro/reteta-zilei/ciuperci-cu-smantana-si-usturoi-o-reteta-simpla-si-delicioasa/index.html#sthash.R8weIfej.dpuf
Timp de preparare: 25 min
Gata in: 25 min
INGREDIENTE
16 ciuperci de cultură medii
1/2 legatura mărar
3-4 linguri unt
100 g brânză de capră de cea mai bună calitate
PREPARARE
1. Ciupercile se spală bine, fără a fi udate sub pălării. Se taie codiţele, care se usucă, se spală şi se toacă mărunt. Se amestecă untul cu codiţele ciupercilor şi se omogenizează. Mărarul se taie mărunt şi se adaugă la sfârşit, fără a se amesteca prea mult.
2. Se umplu pălăriile ciupercilor cu acest amestec şi se dau la cuptor. Când sunt pe jumătate făcute, se pune deasupra fiecărei pălării câte o feliuţă de brânză de capră (eventual dintr-un sortiment cu mucegai).
3. Se mai dau la cuptor până se rumenesc bine şi brânza de capră se topeşte de tot. Se servesc calde.
Categoria: Aperitive, Carte de bucate, Legume, Mancaruri cu ciuperci, Mancaruri cu legume
Sursa: Ciuperci la grătar cu unt și mărar - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/ciuperci-la-gratar-cu-unt-%c8%99i-marar/#ixzz3NrWTMsdG