1 rădăcină pătrunjel
1 morcov
1 păstârnac
ulei
boia de ardei dulce
sare
piper
borș
1 ceapă
pătrunjel verde
Îți trebuie pentru găluște:
1 ceapă
1 lingură făină
1 lingură apă
Pregătești așa:
Speli, cureți și toci mărunt zarzavaturile și le pui într-o oală la fiert cu puțină sare. Într-o tigaie pregătești un rântaș dintr-o ceapă tocată fin, ulei, boia și o adaugi peste zarzavaturile care fierb separat.
Găluștele le pregătești într-o farfurie adâncă din ceapa tocată fin și rumenită, făină și apă. Amesteci formând o pastă bine legată astfel ca atunci când o adaugi cu lingurița în ciorbă să nu se desfacă.
Când sunt aproape fierte găluștele, adaugi și borșul. Lași să dea în două-trei clocote, sărezi, piperezi după gust și oprești focul. Presari pătrunjel verde tocat.
Timp de preparare: 20 min
Timpul de gatire: 40 min
Gata in: 60 min
INGREDIENTE
1 varză acră medie
1 morcov
1 ceapă
2 cartofi
1 rădăcină păstârnac
1 lingurita cimbru uscat
2 roşii în bulion
1/2 litru zeamă de varză
1 lingura ulei
PREPARARE
Pregăteşte-te pentru post cu o reţetă grozavă de ciorbă de varză!
1. În funcţie de cât este de sărată varza, aceasta se lasă la desărat în apă rece cu o seară înainte sau doar pentru câteva ore. Apoi se taie fideluţă.
2. În oala de fiert ciorba, se încinge uleiul şi se pun ceapa tăiată mărunt, morcovul trecut pe răzătoarea cu ochiuri mari, la fel şi păstârnacul. Se lasă puţin să se înmoaie şi se adaugă varza şi cartofii cubuleţe. Se pune apă în funcţie de cât de groasă vrei să iasă ciorba şi se lasă la fiert.
3. Se adaugă roşiile fără pieliţe, zeama de varză şi se mai lasă să dea un clocot. Se presară cimbrul uscat şi se stinge focul.
Categoria: Bors, ciorbe si supe, Legume, Retete de post, Retete romanesti, Retete speciale
150 g cereale de orz
5 castraveti acri
1 morcov
1 gulie
1 litru zeama de castraveti
3 linguri pasta de rosii
1 lingura ulei
cateva frunze de leustean
PREPARARE
O ciorbita acrisoara, cu un gust uimitor de bogat, desi nu contine carne. Uite cum sa prepari si tu ciorba ruseasca:
1. Gulia se curăţă, se taie cuburi şi se pune la fiert împreună cu morcovul tăiat cubuleţe. Se lasă 20 de minute.
2. Între timp, se fierb cerealele separat şi apoi se lasă la scurs.
3. Se adaugă castraveţii feliaţi peste gulie şi morcov şi se lasă la fiert 15 minute. După acest timp, se pune întâi jumătate din cantitatea de zeamă de castraveţi, uleiul şi pasta de roșii. Se lasă să dea un clocot, se gustă şi apoi se adaugă cerealele in ciorba ruseasca.
4. Se mai lasă un clocot împreună, se mai drege gustul de acru şi se aduce la masă cu leuştean deasupra.
Categoria: Bors, ciorbe si supe, Bucatarie internationala, Retete de post, Retete speciale, Zarzavaturi la borcan
INCEARCA SI...
Timp de preparare: 30 min
Timpul de gatire: 60 min
Gata in: 1 ore, 30 min
INGREDIENTE
250 g fasole boabe
250 g fasole verde păstăi
2 morcovi
2 cepe
50 g orez
2 ardei
2 roşii
400 ml borş
busuioc verde
pătrunjel proaspăt
sare
piper
3 linguri ulei de măsline
PREPARARE
Ciorbă de legume cu busuioc verde. Delicioasă, dietetică şi uşor de făcut. Iată o reţetă pe care treuie să o încerci!
1. Se curăţă fasolea verde şi se pune să fiarbă în apă cu sare. Se alege fasolea uscată şi se lasă să se înmoaie în apă călduţă, 1-2 ore.
2. Între timp, se curăţă restul legumelor, se spală şi se taie mărunt. Se călesc 2-3 minute în puţin ulei de măsline.
3. Se adaugă apă şi orezul spălat şi se lasă să fiarbă. Fasolea uscată se pune să fiarbă în altă oală de 2-3 ori, ca să se elimine toxinele.
4. După ce au fiert atât fasolea uscată, cât şi cea verde, se pun să fiarbă în oală împreună cu celelalte legume. Se adaugă borşul şi roşiile pasate. Se potriveşte cu sare şi piper, după gust, şi se ornează cu pătrunjel şi busuioc proaspăt.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.
3-4 porții
Pregătire: 20 minute
Fierbere: 45 minute
Îți trebuie:
1 rădăcină pătrunjel
1 morcov
1 păstârnac
ulei
boia de ardei dulce
sare
piper
borș
1 ceapă
pătrunjel verde
Îți trebuie pentru găluște:
1 ceapă
1 lingură făină
1 lingură apă
Pregătești așa:
Speli, cureți și toci mărunt zarzavaturile și le pui într-o oală la fiert cu puțină sare. Într-o tigaie pregătești un rântaș dintr-o ceapă tocată fin, ulei, boia și o adaugi peste zarzavaturile care fierb separat.
Găluștele le pregătești într-o farfurie adâncă din ceapa tocată fin și rumenită, făină și apă. Amesteci formând o pastă bine legată astfel ca atunci când o adaugi cu lingurița în ciorbă să nu se desfacă.
Când sunt aproape fierte găluștele, adaugi și borșul. Lași să dea în două-trei clocote, sărezi, piperezi după gust și oprești focul. Presari pătrunjel verde tocat.
Timp de preparare: 20 min
Timpul de gatire: 40 min
Gata in: 60 min
INGREDIENTE
1 varză acră medie
1 morcov
1 ceapă
2 cartofi
1 rădăcină păstârnac
1 lingurita cimbru uscat
2 roşii în bulion
1/2 litru zeamă de varză
1 lingura ulei
PREPARARE
Pregăteşte-te pentru post cu o reţetă grozavă de ciorbă de varză!
1. În funcţie de cât este de sărată varza, aceasta se lasă la desărat în apă rece cu o seară înainte sau doar pentru câteva ore. Apoi se taie fideluţă.
2. În oala de fiert ciorba, se încinge uleiul şi se pun ceapa tăiată mărunt, morcovul trecut pe răzătoarea cu ochiuri mari, la fel şi păstârnacul. Se lasă puţin să se înmoaie şi se adaugă varza şi cartofii cubuleţe. Se pune apă în funcţie de cât de groasă vrei să iasă ciorba şi se lasă la fiert.
3. Se adaugă roşiile fără pieliţe, zeama de varză şi se mai lasă să dea un clocot. Se presară cimbrul uscat şi se stinge focul.
Categoria: Bors, ciorbe si supe, Legume, Retete de post, Retete romanesti, Retete speciale
Sursa: Ciorbă de varză - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/ciorba-de-varza/#ixzz3OYHvhCX1
Timp de preparare: 15 min
Timpul de gatire: 50 min
Gata in: 1 ore, 5 min
INGREDIENTE
200 g soia granule
2 morcovi
2 cartofi
1 ardei gras
1 ceapă
2 linguri bulion
500 ml zeamă de varză
verdeaţă după gust
sare
PREPARARE
O ciorbiţă aşa cum ne făceau bunicile pe vremuri – cu o grămadă de zarzavaturi şi numai bună de mâncat în post este ciorba deasă:
1. Într-o oala, se pune la fiert soia cu apa si se fierbe 30 de minute. Apoi, apa se arunca, se pune alta si se lasa la fiert.
2. Când fierbe apa, se adauga morcovii, cartofii, ardeiul gras si ceapa, toate taiate marunt.
3. Se fierb bine legumele, se adauga bulionul, zeama de varza si sarea, daca mai e nevoie, şi se mai lasa pe foc pentru un clocot.
4. Se stinge focul, se pune verdeaţa si se lasa 5 minute înainte de a aduce ciorba la masa.
Categoria: Bors, ciorbe si supe, Retete, Retete de post, Retete romanesti, Retete speciale, Retete Traditionale
Sursa: Ciorbă deasă - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/ciorba-deasa/#ixzz3OY6hvoMr
Timpul de gatire: 40 min
Gata in: 40 min
INGREDIENTE
150 g cereale de orz
5 castraveti acri
1 morcov
1 gulie
1 litru zeama de castraveti
3 linguri pasta de rosii
1 lingura ulei
cateva frunze de leustean
PREPARARE
O ciorbita acrisoara, cu un gust uimitor de bogat, desi nu contine carne. Uite cum sa prepari si tu ciorba ruseasca:
1. Gulia se curăţă, se taie cuburi şi se pune la fiert împreună cu morcovul tăiat cubuleţe. Se lasă 20 de minute.
2. Între timp, se fierb cerealele separat şi apoi se lasă la scurs.
3. Se adaugă castraveţii feliaţi peste gulie şi morcov şi se lasă la fiert 15 minute. După acest timp, se pune întâi jumătate din cantitatea de zeamă de castraveţi, uleiul şi pasta de roșii. Se lasă să dea un clocot, se gustă şi apoi se adaugă cerealele in ciorba ruseasca.
4. Se mai lasă un clocot împreună, se mai drege gustul de acru şi se aduce la masă cu leuştean deasupra.
Categoria: Bors, ciorbe si supe, Bucatarie internationala, Retete de post, Retete speciale, Zarzavaturi la borcan
INCEARCA SI...
Sursa: Ciorba ruseasca - retete culinare retete.unica.ro/recipes/ciorba-ruseasca-3/#ixzz3OXvgswoW
Timp de preparare: 30 min
Timpul de gatire: 60 min
Gata in: 1 ore, 30 min
INGREDIENTE
250 g fasole boabe
250 g fasole verde păstăi
2 morcovi
2 cepe
50 g orez
2 ardei
2 roşii
400 ml borş
busuioc verde
pătrunjel proaspăt
sare
piper
3 linguri ulei de măsline
PREPARARE
Ciorbă de legume cu busuioc verde. Delicioasă, dietetică şi uşor de făcut. Iată o reţetă pe care treuie să o încerci!
1. Se curăţă fasolea verde şi se pune să fiarbă în apă cu sare. Se alege fasolea uscată şi se lasă să se înmoaie în apă călduţă, 1-2 ore.
2. Între timp, se curăţă restul legumelor, se spală şi se taie mărunt. Se călesc 2-3 minute în puţin ulei de măsline.
3. Se adaugă apă şi orezul spălat şi se lasă să fiarbă. Fasolea uscată se pune să fiarbă în altă oală de 2-3 ori, ca să se elimine toxinele.
4. După ce au fiert atât fasolea uscată, cât şi cea verde, se pun să fiarbă în oală împreună cu celelalte legume. Se adaugă borşul şi roşiile pasate. Se potriveşte cu sare şi piper, după gust, şi se ornează cu pătrunjel şi busuioc proaspăt.
Categoria: Bors, ciorbe si supe, Carte de bucate
Sursa: Ciorbă de legume cu busuioc verde - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/ciorba-de-legume-cu-busuioc-verde/#ixzz3O50jtTTC