1 piept + 1 pulpă de găină
1 ardei roșu
300 g varză albă
1/2 fir de praz
1 lingură boia iute
1 foaie dafin
sare
piper
Îți trebuie: pentru crutoane:
1 ou
1 1/2 lingură griș
ulei
sare
Pregătești așa:
Speli pieptul împreună cu pulpița, le tai mărunt și le pui la fiert cu foaia de dafin și puțină sare. Iei spuma atunci când este nevoie. Tai ardeiul în două, îl cureți de semințe, îl speli și îl tai cubulețe.Cureți varza, o speli și o tai în bucățele de 1-2 cm. Scoți bucățile de carne din supă și le lași să se răcească. Strecori zeama printr-o sită în alt vas.
Pui în supa strecurată ardeiul gras și carnea.
Pregătești crutoanele așa:
Amesteci cu griș ouăle astfel încât compoziția să fie moale. Pui ulei într-o tigaie, iar când este încins bine adaugi compoziția.
O prăjești ca pe o omletă. Când se răcește, o tai cubulețe pe care în supă. Condimentezi cu sare și piper. Servești supa fierbinte de garnitură cu rondele din praz.
Îți trebuie:
1 morcov
1 ceapă
1 legătură pătrunjel
1/2 linguriță chimen
2 linguri unt
1 lingură făină
sare
piper
1 pahar vin roșu
Pregătești așa:
Cureți, speli și tai zarzavaturile, apoi le pui la fiert într-o oală. Adaugi sare, piper și chimen. Rumenești făina în unt și stingi cu zeama strecurată de la zarzavaturi și cu vinul roșu. Lași supa să dea în câteva clocote. O poți servi cu crutoane.
INGREDIENTE
400 g iaurt
1 castravete de seră
1 legătură mentă proaspătă
1 căţel usturoi
100 ml lapte
sare
PREPARARE
O supă de castravete uşoară, răcoroasă şi potrivită pentru diete. Uite cât de simplă e reţeta!
1. Castravetele se taie rondele care se presară cu sare şi se lasă 30 de minute să elibereze sucul.
2. Apoi, se opresc câteva rondele pentru servit, iar restul se taie mai mic şi se pune în cuva robotului. Se adaugă iaurtul, laptele, usturoiul feliat şi menta spălată din care se opresc câteva frunzuliţe pentru servit.
3. Se mixează şi se dă la rece pentru 60 de minute.
Timp de preparare: 10 min
Timpul de gatire: 45 min
Gata in: 55 min
INGREDIENTE
1/2 piept de pui
1 ceapă
200 g carne tocată de curcan
250 g linte
1 litru apă
125 g orz
900 ml supă din concentrat de pui
500 g năut conservat
250 g spanac
2 linguri ulei
250 ml suc de roşii
câteva fire pătrunjel
PREPARARE
O supă de pui dietetică, cu multe legume şi carne tocată de curcan. Gata în maxim o oră, e perfectă pentru cină. Iată reţeta.
1. În oala de fiert se pune uleiul la încins şi se călesc uşor carnea tocată şi ceapa tăiată mărunt. Când ceapa a devenit translucidă, se scoate amestecul şi se pune orzul spălat şi scurs de apă. Se lasă un minut.
2. Se adaugă carnea tocată şi ceapa, lintea, carnea de pui fără piele, apa, supa din concentrat de pui şi se lasă să ajungă la punctul de fierbere. Se reduce focul, se acoperă cu un capac şi se lasă la fiert 30 de minute.
3. După acest timp, se scoate carnea de pui, se lasă un pic la răcit şi se desface în fâşii subţiri care se pun din nou în oală, fără os. Se adaugă năutul conservat şi trecut sub un jet de apă, spanacul, sucul de roşii şi se mai lasă pe foc 5 minute. Se serveşte cu pătrunjel sau ceapa ciorii.
Categoria: Bors, ciorbe si supe, Carne si fripturi, Carte de bucate, Pui si gaina
Timp de preparare: 10 min
Timpul de gatire: 35 min
Gata in: 45 min
INGREDIENTE
6 cepe mari
8 felii paine
150 g cascaval ras
50 g untura de pasare
1,200 litri supa de pasare
1 lingura faina
sare si piper
PREPARARE
Adu bucătăria franțuzească la tine acasă! Supa de ceapă, un fel de mâncare sofisticat, dar ușor de preparat:
1. Se taie ceapa peştişori şi se pune la călit în untură, în oala de fiert.
2. Se lasă să se înmoaie, fără să se ardă şi apoi se adaugă făina, sarea şi piperul. Se amestecă pe foc 2-3 minute.
3. Se toarnă supa şi se lasă la fiert la foc potrivit timp de 35 de minute.
4. Se serveşte supa cu câte două felii de pâine prăjită şi caşcaval presărat.
Categoria: Bors, ciorbe si supe, Bucataria frantuzeasca, Bucatarie internationala, Carte de bucate
INCEARCA SI...
INGREDIENTE
1 ceapă
2 morcovi
2 rădăcini păstârnac
2 cartofi
2 căţei usturoi
1 ardei capia
3 linguri unt
sare
piper
boia dulce
pătrunjel proaspăt
4 felii pâine
ulei de măsline
3 căţei usturoi
PREPARARE
O supă-cremă de legume foarte gustoasă care se face repede şi uşor. Iată reţeta:
1. Se spală bine legumele şi se curăţă. Se taie ceapa peştişori şi se pune la călit în unt.
2. Peste ea, se adaugă restul legumelor tăiate cubuleţe şi se asezonează cu sare, piper şi boia. Peste acestea, se toarnă apă şi se lasă câteva minute să fiarbă.
3. Între timp, se pregătesc crutoanele. Se taie cuburi feliile de pâine şi se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se dau la cuptor pentru câteva minute, după care se scot şi se stropesc cu ulei de măsline şi cu usturoiul pisat. Se mai dau la cuptor pentru câteva minute, până se rumenesc.
4. Când legumele sunt fierte, se scot din zeamă şi se dau prin blender. Compoziţia obţinută se pune într-o altă oală, iar peste ea se adaugă puţin câte puţin din apa în care au fiert, până se obţine consistenţa dorită. Se serveşte cu crutoane şi pătrunjel tocat mărunt.
INGREDIENTE
1 kg broccoli
2 cepe
25 g unt
3 cuburi concentrat de pasăre
250 ml smântână
sare
piper
PREPARARE
O supă de broccoli delicioasă şi sănătoasă cu smântînă. Iată una din cele mai simple reţete:
1. Se prepară supa de pasăre din cele trei cuburi şi 1,5 litri de apă. Broccoli se curăţă şi se taie tija la aproximativ 5 cm.
În oala de fiert supa se topeşte untul şi se pune ceapa tocată la călit. Se adaugă broccoli şi supa şi se lasă la fiert 30 de minute.
2. După acest timp, se mixează broccoli, se adaugă smântâna şi se potriveşte gustul de sare şi piper.
INGREDIENTE
1 kg rosii cherry
2 cartofi mari
1 ceapa
1 catel de usturoi
40 g unt
1/2 litri apa
1 praf sare
Pentru servit
2 linguri smantana
PREPARARE
Ce îi poate convinge pe cei mici să mănânce sănătos și pe cei mari să-i uimească? Un aranjament altfel! Uite cum să faci supă de roșii cu buline!
1. Legumele se curăţă, se taie în patru şi se pun într-o oală cu apă. Se presară sare şi se lasă la fiert 30 de minute.
2. După acest timp, se pasează sau se mixează ingredientele, se adaugă unt şi se repartizează în boluri.
3. Se picură smântâna în aşa fel încât supa să devină atractivă.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.
4 porții
Pregătire: 25 minute
Fierbere: 1 oră
Îți trebuie:
1 piept + 1 pulpă de găină
1 ardei roșu
300 g varză albă
1/2 fir de praz
1 lingură boia iute
1 foaie dafin
sare
piper
Îți trebuie: pentru crutoane:
1 ou
1 1/2 lingură griș
ulei
sare
Pregătești așa:
Speli pieptul împreună cu pulpița, le tai mărunt și le pui la fiert cu foaia de dafin și puțină sare. Iei spuma atunci când este nevoie. Tai ardeiul în două, îl cureți de semințe, îl speli și îl tai cubulețe.Cureți varza, o speli și o tai în bucățele de 1-2 cm. Scoți bucățile de carne din supă și le lași să se răcească. Strecori zeama printr-o sită în alt vas.
Pui în supa strecurată ardeiul gras și carnea.
Pregătești crutoanele așa:
Amesteci cu griș ouăle astfel încât compoziția să fie moale. Pui ulei într-o tigaie, iar când este încins bine adaugi compoziția.
O prăjești ca pe o omletă. Când se răcește, o tai cubulețe pe care în supă. Condimentezi cu sare și piper. Servești supa fierbinte de garnitură cu rondele din praz.
4 porții
Pregătire: 15 minute
Fierbere: 25 minute
Îți trebuie:
1 morcov
1 ceapă
1 legătură pătrunjel
1/2 linguriță chimen
2 linguri unt
1 lingură făină
sare
piper
1 pahar vin roșu
Pregătești așa:
Cureți, speli și tai zarzavaturile, apoi le pui la fiert într-o oală. Adaugi sare, piper și chimen. Rumenești făina în unt și stingi cu zeama strecurată de la zarzavaturi și cu vinul roșu. Lași supa să dea în câteva clocote. O poți servi cu crutoane.
Gata in: 0 min
INGREDIENTE
1 kg roşii bine coapte
2 cepe albe, vechi
1 căţel usturoi
1 lingura zahăr pudră
2 linguri ulei
1 praf sare
Pentru servit:
4 frunze busuioc
100 g mozzarella
crutoane
PREPARARE
Combinaţia de supă de roşii şi mozzarella este delicioasă. Reţeta e foarte simplă, aşa că merită să încerci şi tu!
1. În oala de fiert supa se încinge uleiul şi se călesc puţin roşiile tăiate în patru, ceapa tăiată rondele şi usturoiul strivit.
2. După ce s-au înmuiat puţin, în ulei, se toarnă apă, sarea şi zahărul. Se lasă la fiert 30 de minute.
3. După acest timp, conţinutul oalei se mixează şi se pune brânza tăiată felii. Se aduce la masă cu busuioc proaspăt şi crutoane.
Sursa: Supă de roşii cu mozzarella - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/supa-de-rosii-cu-mozzarella/#ixzz3O7j2zhUV
Gata in: 0 min
INGREDIENTE
400 g iaurt
1 castravete de seră
1 legătură mentă proaspătă
1 căţel usturoi
100 ml lapte
sare
PREPARARE
O supă de castravete uşoară, răcoroasă şi potrivită pentru diete. Uite cât de simplă e reţeta!
1. Castravetele se taie rondele care se presară cu sare şi se lasă 30 de minute să elibereze sucul.
2. Apoi, se opresc câteva rondele pentru servit, iar restul se taie mai mic şi se pune în cuva robotului. Se adaugă iaurtul, laptele, usturoiul feliat şi menta spălată din care se opresc câteva frunzuliţe pentru servit.
3. Se mixează şi se dă la rece pentru 60 de minute.
Sursa: Supă de castravete - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/supa-de-castravete/#ixzz3O7gqTeYb
Timp de preparare: 10 min
Timpul de gatire: 45 min
Gata in: 55 min
INGREDIENTE
1/2 piept de pui
1 ceapă
200 g carne tocată de curcan
250 g linte
1 litru apă
125 g orz
900 ml supă din concentrat de pui
500 g năut conservat
250 g spanac
2 linguri ulei
250 ml suc de roşii
câteva fire pătrunjel
PREPARARE
O supă de pui dietetică, cu multe legume şi carne tocată de curcan. Gata în maxim o oră, e perfectă pentru cină. Iată reţeta.
1. În oala de fiert se pune uleiul la încins şi se călesc uşor carnea tocată şi ceapa tăiată mărunt. Când ceapa a devenit translucidă, se scoate amestecul şi se pune orzul spălat şi scurs de apă. Se lasă un minut.
2. Se adaugă carnea tocată şi ceapa, lintea, carnea de pui fără piele, apa, supa din concentrat de pui şi se lasă să ajungă la punctul de fierbere. Se reduce focul, se acoperă cu un capac şi se lasă la fiert 30 de minute.
3. După acest timp, se scoate carnea de pui, se lasă un pic la răcit şi se desface în fâşii subţiri care se pun din nou în oală, fără os. Se adaugă năutul conservat şi trecut sub un jet de apă, spanacul, sucul de roşii şi se mai lasă pe foc 5 minute. Se serveşte cu pătrunjel sau ceapa ciorii.
Categoria: Bors, ciorbe si supe, Carne si fripturi, Carte de bucate, Pui si gaina
Sursa: Supă de pui şi curcan - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/supa-de-pui-si-curcan/#ixzz3O7ZFUk4o
Timp de preparare: 10 min
Timpul de gatire: 35 min
Gata in: 45 min
INGREDIENTE
6 cepe mari
8 felii paine
150 g cascaval ras
50 g untura de pasare
1,200 litri supa de pasare
1 lingura faina
sare si piper
PREPARARE
Adu bucătăria franțuzească la tine acasă! Supa de ceapă, un fel de mâncare sofisticat, dar ușor de preparat:
1. Se taie ceapa peştişori şi se pune la călit în untură, în oala de fiert.
2. Se lasă să se înmoaie, fără să se ardă şi apoi se adaugă făina, sarea şi piperul. Se amestecă pe foc 2-3 minute.
3. Se toarnă supa şi se lasă la fiert la foc potrivit timp de 35 de minute.
4. Se serveşte supa cu câte două felii de pâine prăjită şi caşcaval presărat.
Categoria: Bors, ciorbe si supe, Bucataria frantuzeasca, Bucatarie internationala, Carte de bucate
INCEARCA SI...
Sursa: Supă de ceapă - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/supa-de-ceapa-4/#ixzz3O7YH9pge
Gata in: 0 min
INGREDIENTE
1 ceapă
2 morcovi
2 rădăcini păstârnac
2 cartofi
2 căţei usturoi
1 ardei capia
3 linguri unt
sare
piper
boia dulce
pătrunjel proaspăt
4 felii pâine
ulei de măsline
3 căţei usturoi
PREPARARE
O supă-cremă de legume foarte gustoasă care se face repede şi uşor. Iată reţeta:
1. Se spală bine legumele şi se curăţă. Se taie ceapa peştişori şi se pune la călit în unt.
2. Peste ea, se adaugă restul legumelor tăiate cubuleţe şi se asezonează cu sare, piper şi boia. Peste acestea, se toarnă apă şi se lasă câteva minute să fiarbă.
3. Între timp, se pregătesc crutoanele. Se taie cuburi feliile de pâine şi se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se dau la cuptor pentru câteva minute, după care se scot şi se stropesc cu ulei de măsline şi cu usturoiul pisat. Se mai dau la cuptor pentru câteva minute, până se rumenesc.
4. Când legumele sunt fierte, se scot din zeamă şi se dau prin blender. Compoziţia obţinută se pune într-o altă oală, iar peste ea se adaugă puţin câte puţin din apa în care au fiert, până se obţine consistenţa dorită. Se serveşte cu crutoane şi pătrunjel tocat mărunt.
Categoria: Bors, ciorbe si supe, Carte de bucate
Sursa: Supă-cremă de legume - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/supa-crema-de-legume-8/#ixzz3O52YyGy4
Timpul de gatire: 30 min
Gata in: 30 min
INGREDIENTE
1 kg broccoli
2 cepe
25 g unt
3 cuburi concentrat de pasăre
250 ml smântână
sare
piper
PREPARARE
O supă de broccoli delicioasă şi sănătoasă cu smântînă. Iată una din cele mai simple reţete:
1. Se prepară supa de pasăre din cele trei cuburi şi 1,5 litri de apă. Broccoli se curăţă şi se taie tija la aproximativ 5 cm.
În oala de fiert supa se topeşte untul şi se pune ceapa tocată la călit. Se adaugă broccoli şi supa şi se lasă la fiert 30 de minute.
2. După acest timp, se mixează broccoli, se adaugă smântâna şi se potriveşte gustul de sare şi piper.
3. Se aduce la masă cu crutoane.
Categoria: Bors, ciorbe si supe, Carte de bucate
Sursa: Supă de broccoli cu smântână - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/supa-de-broccoli-cu-smantana/#ixzz3NzA9aRGD
Timpul de gatire: 30 min
Gata in: 30 min
INGREDIENTE
1 kg rosii cherry
2 cartofi mari
1 ceapa
1 catel de usturoi
40 g unt
1/2 litri apa
1 praf sare
Pentru servit
2 linguri smantana
PREPARARE
Ce îi poate convinge pe cei mici să mănânce sănătos și pe cei mari să-i uimească? Un aranjament altfel! Uite cum să faci supă de roșii cu buline!
1. Legumele se curăţă, se taie în patru şi se pun într-o oală cu apă. Se presară sare şi se lasă la fiert 30 de minute.
2. După acest timp, se pasează sau se mixează ingredientele, se adaugă unt şi se repartizează în boluri.
3. Se picură smântâna în aşa fel încât supa să devină atractivă.
Categoria: Bors, ciorbe si supe, Carte de bucate
Sursa: Supă de roșii... cu buline - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/supa-de-rosii-cu-buline/#ixzz3NymJbf3K