Tartă cu fructe de pădure
Timp de preparare: 30 min
Timpul de gatire: 30 min
Gata in: 60 min
INGREDIENTE
4 ouă
150 g unt
3 linguri cacao
4 linguri zahăr pudră
1 plic zahăr vanilat
1 praf sare
2 linguri făină
100 g zmeură
200 g mure
100 g fragi
50 g fulgi migdale
30 ml sirop de mure
PREPARARE
1. Se pune untul moale într-un bol şi, împreună cu zahărul pudră, zahărul vaniliat şi coaja de lămâie, se amestecă cu mixerul până se obţine o cremă spumoasă.
2. Se adaugă ouăle unul câte unul amestecându-se uşor, să nu se taie, cacaua şi făina cernute şi, la sfârşit, se pune zmeura spălată şi lăsată la scurs. Se amestecă uşor cu o lingură de lemn şi se toarnă în tava tapetată cu făină.
3. Se bagă în cuptorul bine încins şi se coace la foc potrivit. După ce s-a copt, se scoate şi se lasă câteva minute să se răcească, apoi se unge cu o pensulă specială cu sirop de mure.
4. Murele şi fragii se spală, se scurg bine şi se pun pe deasupra tartei împreună cu fulgii de migdale şi zahărul pudră.
Categoria: Carte de bucate, Deserturi, Placinte, Retete de prajituri, Tarte
250 g zahăr
4 albușuri
150 g făină
50 ml vin
250 ml smântână
250 g vișine din compot (fără sâmburi)
50 g ciocolată
1 plic gelatină transparentă
Pregătești așa:
Bați albușurile spumă, adaugi 100 g zahăr și mixezi până se dizolvă zahărul.
Cerni făina și amesteci cu 50 g ciocolată topită în 75 ml apă. Încorporezi și spuma din albușuri. Pui compoziția într-o formă de tort mai mică și 0 dai la cuptor.
Amesteci 250 g smântână cu 150 g zahăr, vinul, apoi adaugi gelatina pregătită așa cum scrie pe plic. Tai tarta în două părți egale, iar pe una dintre ele pui vișinile și ungi cu crema de smântână.
Acoperi cu celălalt blat și întinzi restul de cremă.
Ornezi cu vișine și razi deasupra ciocolată.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.
Timp de preparare: 30 min
Timpul de gatire: 30 min
Gata in: 60 min
INGREDIENTE
4 ouă
150 g unt
3 linguri cacao
4 linguri zahăr pudră
1 plic zahăr vanilat
1 praf sare
2 linguri făină
100 g zmeură
200 g mure
100 g fragi
50 g fulgi migdale
30 ml sirop de mure
PREPARARE
1. Se pune untul moale într-un bol şi, împreună cu zahărul pudră, zahărul vaniliat şi coaja de lămâie, se amestecă cu mixerul până se obţine o cremă spumoasă.
2. Se adaugă ouăle unul câte unul amestecându-se uşor, să nu se taie, cacaua şi făina cernute şi, la sfârşit, se pune zmeura spălată şi lăsată la scurs. Se amestecă uşor cu o lingură de lemn şi se toarnă în tava tapetată cu făină.
3. Se bagă în cuptorul bine încins şi se coace la foc potrivit. După ce s-a copt, se scoate şi se lasă câteva minute să se răcească, apoi se unge cu o pensulă specială cu sirop de mure.
4. Murele şi fragii se spală, se scurg bine şi se pun pe deasupra tartei împreună cu fulgii de migdale şi zahărul pudră.
Categoria: Carte de bucate, Deserturi, Placinte, Retete de prajituri, Tarte
Sursa: Tartă cu fructe de pădure - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/tarta-cu-fructe-de-padure/#ixzz3NrYted7Z
8 porții
Pregătire: 30 minute
Coacere: 35-45 minute
Îți trebuie:
250 g zahăr
4 albușuri
150 g făină
50 ml vin
250 ml smântână
250 g vișine din compot (fără sâmburi)
50 g ciocolată
1 plic gelatină transparentă
Pregătești așa:
Bați albușurile spumă, adaugi 100 g zahăr și mixezi până se dizolvă zahărul.
Cerni făina și amesteci cu 50 g ciocolată topită în 75 ml apă. Încorporezi și spuma din albușuri. Pui compoziția într-o formă de tort mai mică și 0 dai la cuptor.
Amesteci 250 g smântână cu 150 g zahăr, vinul, apoi adaugi gelatina pregătită așa cum scrie pe plic. Tai tarta în două părți egale, iar pe una dintre ele pui vișinile și ungi cu crema de smântână.
Acoperi cu celălalt blat și întinzi restul de cremă.
Ornezi cu vișine și razi deasupra ciocolată.