1 pachet margarină
3 ouă
250 g zahăr
500 g făină
1 plic praf de copt
400 g nuci
1 borcan gem acrișor
Pregătești așa:
Amesteci margarina cu zahărul, adaugi pe rând gălbenușurile, făina și praful de copt. Din coca rezultată păstrezi în jur de 250 g deoparte. Tapetezi o tavă cu făină și întinzi restul de cocă. Întinzi borcanul cu gem și presari nuca tăiată mărunt, iar deasupra torni albușurile bătute spumă. Peste, razi coca pusă deoparte, apoi dai la cuptor pentru 1 oră.
INGREDIENTE
.1 cana de faina(aproximativ 250 g)
1 cana cu zahar pudra
1 cana cu mere rase
1/2 cana miez de nuca tocat
1 lingurita bicarbonat
otet
Rentru glazura:
100 ml apa
50 g cacao
50 g zahar
50 g margarina
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute
.
MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si glazura de ciocolata:
Se amesteca merele rase cu zaharul,faina ,nuca si bicarbonatul stins cu otet si se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina.Se coace la foc potrivit timp de 30 de minute.In acest timp se pregateste glazura:se freaca margarina cu zaharul,se adauga cacao si apa si se fierb la foc mic aprox 10 minute.Se glazureaza dupa ce prajitura s-a racit,apoi se portioneaza.POFTA BUNA!
Timp de preparare: 40 min
Timpul de gatire: 10 min
Gata in: 50 min
INGREDIENTE
Pentru foi
15 linguri suc proaspăt de mere
15 linguri ulei
15 linguri zahăr
1 plic praf de copt
400 g făină
Pentru cremă
150 ml ulei
250 g zahăr
250 g nuci prăjite şi măcinate
100 ml apă
esenţă de rom
1 gem acrişor
Pentru servit
nuci
PREPARARE
O prăjitură delicioasă, gustoasă şi de care ai putea să juri că nu este de post. Dar prăjitura cu foi chiar este de post! Uite cum se prepară:
1. Pentru foi, se topeste zaharul în sucul de mere, se pune sare si apoi se completeaza cu faina amestecata cu praf de copt. Faina nu se pune toata odata. Se pune si uleiul si se framânta un aluat potrivit de tare care se împarte în trei si apoi fiecare parte se întinde si se coace pe fundul tavii. Se coc 10-12 minute si se pun separat sa se raceasca.
2. Pentru crema, se fierb nuca si apa, se adauga uleiul si zaharul si se amesteca pâna se obţine o crema spumoasa care se lasa la racit. Apoi, i se pune esenţa de rom.
3. Pe un platou, se asaza o prima foaie care se unge cu un strat de gem, apoi un strat de crema, se pune a doua foaie si apoi restul ingredientelor pâna la epuizarea lor. Se servesc cu nuci marunţite si usor prajite. cu amestec de apa si zahar si se dau la cuptor pentru 20 de minute.
Categoria: Deserturi, Retete de post, Retete de prajituri
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.
30 bucăți
Pregătire: 25 minute
Coacere: 1 oră
Îți trebuie pentru aluat:
1 pachet margarină
3 ouă
250 g zahăr
500 g făină
1 plic praf de copt
400 g nuci
1 borcan gem acrișor
Pregătești așa:
Amesteci margarina cu zahărul, adaugi pe rând gălbenușurile, făina și praful de copt. Din coca rezultată păstrezi în jur de 250 g deoparte. Tapetezi o tavă cu făină și întinzi restul de cocă. Întinzi borcanul cu gem și presari nuca tăiată mărunt, iar deasupra torni albușurile bătute spumă. Peste, razi coca pusă deoparte, apoi dai la cuptor pentru 1 oră.
INGREDIENTE
.1 cana de faina(aproximativ 250 g)
1 cana cu zahar pudra
1 cana cu mere rase
1/2 cana miez de nuca tocat
1 lingurita bicarbonat
otet
Rentru glazura:
100 ml apa
50 g cacao
50 g zahar
50 g margarina
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute
.
MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si glazura de ciocolata:
Se amesteca merele rase cu zaharul,faina ,nuca si bicarbonatul stins cu otet si se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina.Se coace la foc potrivit timp de 30 de minute.In acest timp se pregateste glazura:se freaca margarina cu zaharul,se adauga cacao si apa si se fierb la foc mic aprox 10 minute.Se glazureaza dupa ce prajitura s-a racit,apoi se portioneaza.POFTA BUNA!
Timp de preparare: 40 min
Timpul de gatire: 10 min
Gata in: 50 min
INGREDIENTE
Pentru foi
15 linguri suc proaspăt de mere
15 linguri ulei
15 linguri zahăr
1 plic praf de copt
400 g făină
Pentru cremă
150 ml ulei
250 g zahăr
250 g nuci prăjite şi măcinate
100 ml apă
esenţă de rom
1 gem acrişor
Pentru servit
nuci
PREPARARE
O prăjitură delicioasă, gustoasă şi de care ai putea să juri că nu este de post. Dar prăjitura cu foi chiar este de post! Uite cum se prepară:
1. Pentru foi, se topeste zaharul în sucul de mere, se pune sare si apoi se completeaza cu faina amestecata cu praf de copt. Faina nu se pune toata odata. Se pune si uleiul si se framânta un aluat potrivit de tare care se împarte în trei si apoi fiecare parte se întinde si se coace pe fundul tavii. Se coc 10-12 minute si se pun separat sa se raceasca.
2. Pentru crema, se fierb nuca si apa, se adauga uleiul si zaharul si se amesteca pâna se obţine o crema spumoasa care se lasa la racit. Apoi, i se pune esenţa de rom.
3. Pe un platou, se asaza o prima foaie care se unge cu un strat de gem, apoi un strat de crema, se pune a doua foaie si apoi restul ingredientelor pâna la epuizarea lor. Se servesc cu nuci marunţite si usor prajite. cu amestec de apa si zahar si se dau la cuptor pentru 20 de minute.
Categoria: Deserturi, Retete de post, Retete de prajituri
Sursa: Prăjitură cu foi retete.unica.ro/recipes/prajitura-cu-foi/#ixzz3OUavJLmI