100 g unt
100 g iaurt
3 ouă
230 g făină
1/2 plic praf de copt
1 portocală
1 lingură miere
60 g nuci
2 lingurițe mac
100 g zahăr pudră
Pregătești așa:
Freci untul cu zahărul, adaugi ouăle unul câte unul, coaja și zeama de portocală, mierea și 1 lingură de făină. Încorporezi iaurtul, făina, praful de copt, nuca tăiată, macul și amesteci ușor. Torni compoziția într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt. Decorezi cu miez de nucă și presari zahăr pudră. Dai la cuptor pentru 45 de minute.
Timp de preparare: 30 min
Timpul de gatire: 40 min
Gata in: 1 ore, 10 min
INGREDIENTE
300 g zahăr farin
200 g făină
1 praf sare
200 g unt sau margarină
coajă de lămâie
2 pliculete zahăr vanilat
2 linguri cacao
esenţă trandafiri sau zmeură
glazură de ciocolată
5 ouă
zahăr pudră
PREPARARE
1. Se dă drumul la cuptor la o temperatură de 120° C şi se pregăteşte tava cu hârtie specială pentru copt.
2. Într-un bol se pune untul care a stat la temperatura camerei şi se amestecă cu zahărul pudră şi cu zahărul vanilat până se obţine o cremă. După ce aţi obţinut crema de unt, adăugaţi ouăle unul câte unul, până le încorporaţi.
3. Se cerne făina şi cacaua şi se pregătesc alte două boluri. Se toarnă făina peste cremă şi se amestecă uşor, cu mişcări circulare, să nu facă cocoloaşe. Se toarnă compoziţia în mod egal în bolurile pregătite. În unul se amestecă cu cacaua iar în celălalt cu esenţa de zmeură.
4. Se toarnă în tavă compoziţiile şi se amestecă circular cu o lingură pentru a căpăta forma şi aspectul din poză. Se bagă la cuptor la foc potrivit 40 de minute, apoi se scoate şi se lasă să se răcească. Se stropeşte cu glazură de ciocolată pe mijloc, iar marginile se pudrează cu zahăr farin.
Categoria: Deserturi, Retete de craciun, Retete de pasti, Retete de prajituri, Retete de revilion, R
Timp de preparare: 120 min
Gata in: 2 ore, 0 min
Timp de asteptare:
1 ora
INGREDIENTE
500 g făină
2 ouă
1 plic drojdie
1 ceasca lapte
150 g unt topit
100 g zahăr
1 praf sare
1 esenţă de rom
3 pliculete zahăr vanilat
100 g lămâie zaharisită, fin tocată
100 g migdale măcinate
100 g stafide
1 albuş
150 g marţipan
50 g fistic
50 g unt topit
50 g zahăr pudră
PREPARARE
1. Se pune făina într-un castron, se frământă drojdia cu degetele şi se presară deasupra. Laptele se încălzeşte şi în el se pun untul, ouăle bătute, zahărul şi puţină sare şi se amestecă cu făina şi drojdia până se obţine un aluat omogen. În aluat se mai adaugă, romul, zahărul vanilat, lămâia zaharisită şi stafidele şi se mai frământă câteva minute apoi se acoperă cu un şervet de bucătărie şi se lasă la dospit aproximativ o oră.
2. Albuşul se bate spumă cu zahărul vanilat, se taie marţipanul şi, împreună cu migdalele şi fisticul, se amestecă bine până se omogenizează.
3. Se dă drumul la cuptor la o temperatură de 175° C, se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Aluatul se netezeşte pe planşetă cu sucitorul şi pe deasupra se toarnă pasta de marţipan şi se rulează aluatul. Se aşază în tavă şi se bagă în cuptorul încins.
4. Când checul s-a copt, se scoate din cuptor şi se stropeşte cu unt topit pe deasupra iar după aceea se cerne zahărul pudră. La sfârşit, se lasă să se răcească pe un grătar. Se poate păstra pufos într-o folie de aluminiu.
Categoria: Deserturi, Retete de craciun, Retete de pasti, Retete de prajituri, Retete de revilio
Timp de preparare: 40 min
Timpul de gatire: 50 min
Gata in: 1 ore, 30 min
INGREDIENTE
6 ouă
350 g zahăr farin
250 g unt
coaja de la 2 lămâi
1 praf sare
250 g făină
2 pliculete zahăr vanilat
150 g stafide
2-3 linguri rom natural
150 g rahat
50 g caise confiate
50 g migdale
150 g arahide prăjite
100 g nucă
cireşe confiate
PREPARARE
1. Se pune untul într-un bol, să se încălzească la temperatura camerei, apoi se adaugă zahărul şi se mixează aproximativ 10 minute până ce devine o cremă fină.
2. Se adaugă zahărul vanilat şi coaja de lămâie. Ouăle se pun unul câte unul. Stafidele se lasă în rom şi, după ce s-au îmbibat, se pun şi ele. Nuca se taie julien, caisele şi rahatul se taie cubuleţe. Toate se pun în aluatul deja pregătit.
3. Se cerne făina şi se amestecă uşor să nu se lase sau să facă cocoloaşe. Se toarnă compoziţia în tăvile de chec tapetate cu hârtie de copt. Se presară alunele, migdalele şi cireşele confiate.
4. Se bagă în cuptorul preîncălzit şi se lasă aproximativ 50 de minute, la foc mic. După ce s-a copt, se lasă să se răcească şi apoi se poate servi.
Categoria: Carte de bucate, Deserturi, Retete de craciun, Retete de pasti, Retete de prajituri, Retete de re
Timp de preparare: 40 min
Timpul de gatire: 40-50 min
Gata in: 1 ore, 20 min
INGREDIENTE
2 ouă mari
150 g unt
175 g zahăr pudră
125 g făină
1 praf sare
zeama de la o lămâie
1 plic zahăr vanilat
coaja de la o lămâie
1 lingurita praf de copt
30 ml lapte dulce
Pentru glazură
1 lămâie
1-2 frunzulițe mentă
100 g zahăr tos
coaja de la 1-2 lămâi verzi
PREPARARE
1. Untul moale se pune într-un bol și se mixează cu zahărul pudră. Se adaugă gălbenușurile, sarea, coaja de lămâie și zahărul vanilat.
2. Separat, se stinge praful de copt în zeama de lămâie. Albușurile se bat spumă și se amestecă cu crema de unt, laptele și praful de copt. Se pune şi făina cernută și se amestecă ușor să nu se lase și să nu facă cocoloașe. Se toarnă în tava tapetată cu hârtie pentru copt și se bagă în cuptorul încălzit în prealabil.
3. Între timp, se caramelizează zahărul și se adaugă lămâia tăiată felii subțiri. Se fierbe la baie de aburi
și se obține o cremă consistentă. După ce s-a rumenit checul, se scoate din cuptor, se răcește și se acoperă cu glazura de lămâie. Se ornează cu coaja de lămâie verde și cu frunzulițe de mentă.
Categoria: Carte de bucate, Deserturi, Featured Box 4, Retete, Retete de craciun, Retete de pasti, Retete de prajituri, Retete de sarbatoare, Retete speciale
Timp de preparare: 85 min
Timpul de gatire: 15 min
Gata in: 1 ore, 40 min
INGREDIENTE
100 g ciocolata neagra
100 g coaja de portocale confiata
2 bucati oua
125 g zahar
125 g unt
150 g faina
1 plic praf de copt
1 ceasca unt pentru tava
PREPARARE
Învaţă să prepari un chec cu portocale şi cacao festiv.
Mod de preparare:
1. Untul se freaca cu zaharul. Dupa ce acesta s-a topit, se adauga ouale, faina si praful de copt.
2. Se rade ciocolata si se adauga în amestec, se adauga si coaja de portocala, se amesteca usor si se toarna aluatul în forma de chec unsa cu unt.
3. Se coace 15 minute la foc mare, apoi se micsoreaza focul si se coace înca 45 de minute. Dupa ce trece testul cu scobitoarea, se lasa 15 minute sa se raceasca înainte de a-l scoate din forma.
Categoria: Carte de bucate, Deserturi, Retete de craciun, Retete de prajituri, Retete de revilion, Retete de sarbatoare, Retete speciale
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.
10 bucăți
Pregătire: 35 minute
Coacere: 45 minute
Îți trebuie:
100 g unt
100 g iaurt
3 ouă
230 g făină
1/2 plic praf de copt
1 portocală
1 lingură miere
60 g nuci
2 lingurițe mac
100 g zahăr pudră
Pregătești așa:
Freci untul cu zahărul, adaugi ouăle unul câte unul, coaja și zeama de portocală, mierea și 1 lingură de făină. Încorporezi iaurtul, făina, praful de copt, nuca tăiată, macul și amesteci ușor. Torni compoziția într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt. Decorezi cu miez de nucă și presari zahăr pudră. Dai la cuptor pentru 45 de minute.
Timp de preparare: 30 min
Timpul de gatire: 40 min
Gata in: 1 ore, 10 min
INGREDIENTE
300 g zahăr farin
200 g făină
1 praf sare
200 g unt sau margarină
coajă de lămâie
2 pliculete zahăr vanilat
2 linguri cacao
esenţă trandafiri sau zmeură
glazură de ciocolată
5 ouă
zahăr pudră
PREPARARE
1. Se dă drumul la cuptor la o temperatură de 120° C şi se pregăteşte tava cu hârtie specială pentru copt.
2. Într-un bol se pune untul care a stat la temperatura camerei şi se amestecă cu zahărul pudră şi cu zahărul vanilat până se obţine o cremă. După ce aţi obţinut crema de unt, adăugaţi ouăle unul câte unul, până le încorporaţi.
3. Se cerne făina şi cacaua şi se pregătesc alte două boluri. Se toarnă făina peste cremă şi se amestecă uşor, cu mişcări circulare, să nu facă cocoloaşe. Se toarnă compoziţia în mod egal în bolurile pregătite. În unul se amestecă cu cacaua iar în celălalt cu esenţa de zmeură.
4. Se toarnă în tavă compoziţiile şi se amestecă circular cu o lingură pentru a căpăta forma şi aspectul din poză. Se bagă la cuptor la foc potrivit 40 de minute, apoi se scoate şi se lasă să se răcească. Se stropeşte cu glazură de ciocolată pe mijloc, iar marginile se pudrează cu zahăr farin.
Categoria: Deserturi, Retete de craciun, Retete de pasti, Retete de prajituri, Retete de revilion, R
Sursa: Chec în trei culori - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/chec-in-trei-culori/#ixzz3OYQK7YaM
Timp de preparare: 120 min
Gata in: 2 ore, 0 min
Timp de asteptare:
1 ora
INGREDIENTE
500 g făină
2 ouă
1 plic drojdie
1 ceasca lapte
150 g unt topit
100 g zahăr
1 praf sare
1 esenţă de rom
3 pliculete zahăr vanilat
100 g lămâie zaharisită, fin tocată
100 g migdale măcinate
100 g stafide
1 albuş
150 g marţipan
50 g fistic
50 g unt topit
50 g zahăr pudră
PREPARARE
1. Se pune făina într-un castron, se frământă drojdia cu degetele şi se presară deasupra. Laptele se încălzeşte şi în el se pun untul, ouăle bătute, zahărul şi puţină sare şi se amestecă cu făina şi drojdia până se obţine un aluat omogen. În aluat se mai adaugă, romul, zahărul vanilat, lămâia zaharisită şi stafidele şi se mai frământă câteva minute apoi se acoperă cu un şervet de bucătărie şi se lasă la dospit aproximativ o oră.
2. Albuşul se bate spumă cu zahărul vanilat, se taie marţipanul şi, împreună cu migdalele şi fisticul, se amestecă bine până se omogenizează.
3. Se dă drumul la cuptor la o temperatură de 175° C, se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Aluatul se netezeşte pe planşetă cu sucitorul şi pe deasupra se toarnă pasta de marţipan şi se rulează aluatul. Se aşază în tavă şi se bagă în cuptorul încins.
4. Când checul s-a copt, se scoate din cuptor şi se stropeşte cu unt topit pe deasupra iar după aceea se cerne zahărul pudră. La sfârşit, se lasă să se răcească pe un grătar. Se poate păstra pufos într-o folie de aluminiu.
Categoria: Deserturi, Retete de craciun, Retete de pasti, Retete de prajituri, Retete de revilio
Sursa: Chec umplut - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/chec-umplut/#ixzz3OYOcfoNv
Timp de preparare: 40 min
Timpul de gatire: 50 min
Gata in: 1 ore, 30 min
INGREDIENTE
6 ouă
350 g zahăr farin
250 g unt
coaja de la 2 lămâi
1 praf sare
250 g făină
2 pliculete zahăr vanilat
150 g stafide
2-3 linguri rom natural
150 g rahat
50 g caise confiate
50 g migdale
150 g arahide prăjite
100 g nucă
cireşe confiate
PREPARARE
1. Se pune untul într-un bol, să se încălzească la temperatura camerei, apoi se adaugă zahărul şi se mixează aproximativ 10 minute până ce devine o cremă fină.
2. Se adaugă zahărul vanilat şi coaja de lămâie. Ouăle se pun unul câte unul. Stafidele se lasă în rom şi, după ce s-au îmbibat, se pun şi ele. Nuca se taie julien, caisele şi rahatul se taie cubuleţe. Toate se pun în aluatul deja pregătit.
3. Se cerne făina şi se amestecă uşor să nu se lase sau să facă cocoloaşe. Se toarnă compoziţia în tăvile de chec tapetate cu hârtie de copt. Se presară alunele, migdalele şi cireşele confiate.
4. Se bagă în cuptorul preîncălzit şi se lasă aproximativ 50 de minute, la foc mic. După ce s-a copt, se lasă să se răcească şi apoi se poate servi.
Categoria: Carte de bucate, Deserturi, Retete de craciun, Retete de pasti, Retete de prajituri, Retete de re
Sursa: Chec festiv - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/chec-festiv/#ixzz3OYO5f000
Timp de preparare: 40 min
Timpul de gatire: 40-50 min
Gata in: 1 ore, 20 min
INGREDIENTE
2 ouă mari
150 g unt
175 g zahăr pudră
125 g făină
1 praf sare
zeama de la o lămâie
1 plic zahăr vanilat
coaja de la o lămâie
1 lingurita praf de copt
30 ml lapte dulce
Pentru glazură
1 lămâie
1-2 frunzulițe mentă
100 g zahăr tos
coaja de la 1-2 lămâi verzi
PREPARARE
1. Untul moale se pune într-un bol și se mixează cu zahărul pudră. Se adaugă gălbenușurile, sarea, coaja de lămâie și zahărul vanilat.
2. Separat, se stinge praful de copt în zeama de lămâie. Albușurile se bat spumă și se amestecă cu crema de unt, laptele și praful de copt. Se pune şi făina cernută și se amestecă ușor să nu se lase și să nu facă cocoloașe. Se toarnă în tava tapetată cu hârtie pentru copt și se bagă în cuptorul încălzit în prealabil.
3. Între timp, se caramelizează zahărul și se adaugă lămâia tăiată felii subțiri. Se fierbe la baie de aburi
și se obține o cremă consistentă. După ce s-a rumenit checul, se scoate din cuptor, se răcește și se acoperă cu glazura de lămâie. Se ornează cu coaja de lămâie verde și cu frunzulițe de mentă.
Categoria: Carte de bucate, Deserturi, Featured Box 4, Retete, Retete de craciun, Retete de pasti, Retete de prajituri, Retete de sarbatoare, Retete speciale
Sursa: Chec cu lămâie - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/chec-cu-lamaie/#ixzz3OYMugOvp
Timp de preparare: 85 min
Timpul de gatire: 15 min
Gata in: 1 ore, 40 min
INGREDIENTE
100 g ciocolata neagra
100 g coaja de portocale confiata
2 bucati oua
125 g zahar
125 g unt
150 g faina
1 plic praf de copt
1 ceasca unt pentru tava
PREPARARE
Învaţă să prepari un chec cu portocale şi cacao festiv.
Mod de preparare:
1. Untul se freaca cu zaharul. Dupa ce acesta s-a topit, se adauga ouale, faina si praful de copt.
2. Se rade ciocolata si se adauga în amestec, se adauga si coaja de portocala, se amesteca usor si se toarna aluatul în forma de chec unsa cu unt.
3. Se coace 15 minute la foc mare, apoi se micsoreaza focul si se coace înca 45 de minute. Dupa ce trece testul cu scobitoarea, se lasa 15 minute sa se raceasca înainte de a-l scoate din forma.
Categoria: Carte de bucate, Deserturi, Retete de craciun, Retete de prajituri, Retete de revilion, Retete de sarbatoare, Retete speciale
Sursa: Chec cu portocale si cacao - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/chec-cu-portocale-si-cacao/#ixzz3OYMDbz8C