Plăcintă Mississippi cu ciocolată
Gata in: 0 min
INGREDIENTE
22 biscuiți cu ciocolată
1/4 ceasca unt topit
120 g ciocolată amăruie
1/4 ceasca lapte condensat
1 plic budincă instant de ciocolată
2 cesti lapte
200 g friscă
PREPARARE
Plăcinta Mississippi cu ciocolată este un desert american foarte cunoscut și mai ușor decât pare. O rețetă simplă și delicioasă.
1. Se pisează fin biscuiții, se amestecă cu untul topit și se pun într-o tavă de plăcintă. Se îndinde compoziția uniform și se apasă bine cu mâna sau cu o lingură pentru a forma crusta. Se lasă la frigider cel puțin o oră.
2. Se topește ciocolata la bain-marie. Se ia de pe foc și se adaugă laptele condensat. Se toarnă peste crustă, iar deasupra se presară nuci.
3. Se prepară budinca de ciocolată cu lapte, iar când e gata se adaugă în ea o jumătate de ceașcă de frișcă.
4. Se toarnă budinca peste nuci, apoi se pune deasupra frișca rămasă.
Plăcinta la ciocolată se ține la frigider câteva ore, apoi e gata de servit.
Categoria: Carte de bucate, Deserturi, Featured Box 4, Placinte, Reteta zilei
1/2 kg brânză de vaci dulce
400-500 g brânză telemea sărată
smântână
Îți trebuie pentru aluat:
făină cât cuprinde
250 ml lapte
1 pachet margarină
drojdie cât o nucă mică
1 ou
250 ml apă
3-4 linguri ulei
1 lingură oțet
sare
Îți trebuie pentru sos:
2 ouă
1/2 cană lapte
1 lingură margarină
Pregătești aluatul așa:
Frămânți o cocă din pachetul de margarină, ulei, oțet, sare, drojdie, 1 ou, 250 ml lapte și făină cât cuprinde. Lași coca să se odihnească și în acest timp pregătești umplutura: Amesteci brânza de vaci cu telemeaua, încorporezi 4 ouă bătute și smântână, atât cât să nu se înmoaie prea tare. Întinzi trei foi din aluat. Într-o tavă unsă cu puțină margarină întinzi prima foaie, pui jumătate din cantitatea de brânză, întinzi a doua foaie și restul de brânză. Acoperi cu ultima foaie peste care torni sosul, pregătit din: 2 ouă bătute cu 1/2 cană de lapte și 1 lingură margarină. Coci la foc potrivit. Este o plăcintă aperitiv foarte gustoasă.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.
Gata in: 0 min
INGREDIENTE
22 biscuiți cu ciocolată
1/4 ceasca unt topit
120 g ciocolată amăruie
1/4 ceasca lapte condensat
1 plic budincă instant de ciocolată
2 cesti lapte
200 g friscă
PREPARARE
Plăcinta Mississippi cu ciocolată este un desert american foarte cunoscut și mai ușor decât pare. O rețetă simplă și delicioasă.
1. Se pisează fin biscuiții, se amestecă cu untul topit și se pun într-o tavă de plăcintă. Se îndinde compoziția uniform și se apasă bine cu mâna sau cu o lingură pentru a forma crusta. Se lasă la frigider cel puțin o oră.
2. Se topește ciocolata la bain-marie. Se ia de pe foc și se adaugă laptele condensat. Se toarnă peste crustă, iar deasupra se presară nuci.
3. Se prepară budinca de ciocolată cu lapte, iar când e gata se adaugă în ea o jumătate de ceașcă de frișcă.
4. Se toarnă budinca peste nuci, apoi se pune deasupra frișca rămasă.
Plăcinta la ciocolată se ține la frigider câteva ore, apoi e gata de servit.
Categoria: Carte de bucate, Deserturi, Featured Box 4, Placinte, Reteta zilei
Sursa: Plăcintă Mississippi cu ciocolată - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/placinta-mississippi-cu-ciocolata/#ixzz3OdteKs5i
30 bucăți
Pregătire: 30 minute
Coacere: 45 minute
Îți trebuie pentru umplutură:
1/2 kg brânză de vaci dulce
400-500 g brânză telemea sărată
smântână
Îți trebuie pentru aluat:
făină cât cuprinde
250 ml lapte
1 pachet margarină
drojdie cât o nucă mică
1 ou
250 ml apă
3-4 linguri ulei
1 lingură oțet
sare
Îți trebuie pentru sos:
2 ouă
1/2 cană lapte
1 lingură margarină
Pregătești aluatul așa:
Frămânți o cocă din pachetul de margarină, ulei, oțet, sare, drojdie, 1 ou, 250 ml lapte și făină cât cuprinde. Lași coca să se odihnească și în acest timp pregătești umplutura: Amesteci brânza de vaci cu telemeaua, încorporezi 4 ouă bătute și smântână, atât cât să nu se înmoaie prea tare. Întinzi trei foi din aluat. Într-o tavă unsă cu puțină margarină întinzi prima foaie, pui jumătate din cantitatea de brânză, întinzi a doua foaie și restul de brânză. Acoperi cu ultima foaie peste care torni sosul, pregătit din: 2 ouă bătute cu 1/2 cană de lapte și 1 lingură margarină. Coci la foc potrivit. Este o plăcintă aperitiv foarte gustoasă.