156 poze   19577 vizite

fursecuri de dulce

Islere-
Islere-
stelute de craciun
stelute de craciun
Cuiburi cu spumă şi fructe de pădure  Timp de preparare: 40 min  Timpul de gatire: 30 min  Gata in:
Cuiburi cu spumă şi fructe de pădure Timp de preparare: 40 min Timpul de gatire: 30 min Gata in:

Comentarii album • 3
Nume:



retete 13 January 2015  
Cuiburi cu spumă şi fructe de pădure
Timp de preparare: 40 min
Timpul de gatire: 30 min
Gata in: 1 ore, 10 min
INGREDIENTE
120 g făină
40 g griş
1 lingura zahăr
1 plic zahăr vanilat
1 lingurita bicarbonat
1/2 lingurita praf de copt
1 praf sare
3 linguri margarină topită
100 ml apă minerală
300 ml frişcă
300 g fructe de pădure
zahăr pudră
PREPARARE
1. Se pun într-un bol făina, grişul, zahărul, bicarbonatul, praful de copt şi sarea. Se taie margarina fâşii subţiri, se adaugă şi se frământă aluatul. Dacă acesta este fărâmicios, se pune şi apă minerală.

2. Se presară planşeta cu făină, se întinde aluatul la o grosime de 1,5 cm. Se taie cu o formă rotundă, se aşază în tavă şi se bagă în cuptorul bine încins. Se lasă să se umfle şi să se rumenească, şi apoi se scot. Se taie pe mijloc şi, dacă au miez mult, se curăţă cu atenţie să nu se rupă.

3. Se pune frişca într-un bol şi se bate cu mixerul. Se lasă la rece câteva minute.

4. Separat, se curăţă şi se spală fructele de pădure, o parte se zdrobesc cu blenderul, iar cealaltă parte se păstrează pentru ornat. Piureul de fructe se amestecă cu frişca, se umplu fursecurile, se pudrează cu zahăr şi se ornează cu fructe întregi.

Categoria: Creme, Deserturi, Placinte, Retete de prajituri


Sursa: Cuiburi cu spumă şi fructe de pădure - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/cuiburi-cu-spuma-si-fructe-de-padure/#ixzz3NrjyZcx8
Răspunde Raportează
retete 12 January 2015  
Steluţe de Crăciun
Timp de preparare: 45 min
Timpul de gatire: 12 min
Gata in: 57 min
INGREDIENTE
400 g făină
1 pachet praf de copt
220 g unt
4 gălbenuşuri
1 lingura smântână
100 g zahăr pudră
1 pachet zahăr vanilat
50 g nuci pisate
1/2 ceasca jeleu sau gem de fructe
PREPARARE
1. Se cerne făina cu praful de copt, apoi se amestecă cu untul, smântâna ,gălbenuşurile, zahărul, zahărul vanilat, nucile pisate şi 2 linguri de apă rece. Se frământă rapid, se acoperă cu folie transparentă şi se lasă la rece jumătate de oră. Se încinge cuptorul.

2. Din aluat se întinde o foaie groasă de 5 mm, din care se taie steluţe sau alte forme mici şi tot atâtea steluţe, decupate la interior. Se pun într-o tavă tapetată cu hârtie pergament şi se coc la foc potrivit, în cuptorul încins, 10 -12 minute.

3. Se scot din tavă şi se lasă să se răcească. Se lipesc două câte două cu jeleu de fructe şi se pun pe un platou. Se servesc a doua zi.

Categoria: Biscuiti, Deserturi, Reteta zilei, Retete de craciun, Retete de prajituri


Sursa: Steluţe de Crăciun - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/stelute-de-craciun/#ixzz3NtBiz92B
Răspunde Raportează
retete 12 January 2015  
Ișlere

10 porții
Pregătire: 20 minute
Coacere: 25 minute

Îți trebuie:

15 linguri ulei
15 linguri lapte
10 linguri zahăr
1 linguriță amoniac
300 g făină

Îți trebuie pentru cremă:

1/2 l apă
5 linguri făină
2 gălbenușuri
100 g unt
5 linguri zahăr

Pregătești aluatul așa:

Faci un aluat pe care îl întinzi, îl tai rondele cu un pahar mic, pe care le pui într-o tavă tapetată cu făină. Dai tava la cuptor, la foc potrivit.

Pregătești crema așa:

Pui laptele la fiert. Freci gălbenușurile cu zahărul și făina, le adaugi peste lapte și dai la fiert până se îngroașă. Încorporezi și untul. Lipești câte două rondele cu ajutorul cremei, iar deasupra pui ciocolată topită pe bain-marie, în fir subțire.
Răspunde Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.