INGREDIENTE
50 g telemea de vacă
2 dovlecei
2 ouă
unt
2 linguri făină
2 linguri ulei de măsline
mărar
pătrunjel
sare
piper
PREPARARE
O tartă cu dovlecei delicioasă, ideală ca apritiv şi nu numai. Vezi reţeta:
1. Se spală dovleceii şi se taie cubuleţe de aproximativ un centimetru. Se pun la fiert pentru aproximativ trei minute.
2. Între timp, se dă brânza telemea pe răzătoare. Se separă ouăle, iar peste gălbenuşuri se adaugă două linguri de ulei de măsline. Se amestecă bine.
3. Se bat spumă albuşurile cu un praf de sare, după care se încorporează gălbenuşurile, făina, mărarul, pătrunjelul, sarea și piperul.
4. Se amestecă bucăţile de dovleac cu aluatul şi cu brânza rasă şi se pun într-un vas termorezistent tapetat cu unt şi făină. Se dau la cuptor pentru
Timpul de gatire: 35 min
Gata in: 35 min
INGREDIENTE
1 pachet aluat foitaj
1 ceapă medie
1 salată
200 g piept de porc neafumat
200 g telemea
4 ouă
400 ml lapte
1 lingurita muştar fin
piper
20 g unt
PREPARARE
O tartă cu salată foarte uşoară şi gata în numai 35 de minute. Iată o reţetă pe care trebuie să o încerci dacă îţi plac tartele sărate.
Aluatul se scoate din pachet, se lasă la decongelat şi apoi se întinde uşor cu sucitorul. Se unge tava de copt cu 10 g de unt, se aşază aluatul şi se răsuceşte marginea. Se înţeapă cu furculiţa.
Se unge cu un strat subţire de muştar fin şi se coace 5 minute, acoperită cu folie de aluminiu. Apoi, folia se scoate şi se lasă tarta la temperature camerei.
Ouăle se bat bine ca pentru omletă, se amestecă cu laptele şi se pune un praf de piper. Se dă vasul la cuptor pentru 30 de minute. Se lasă să se răcorească în tavă şi apoi se taie şi se serveşte.
După ce salata s-a înmuiat bine, se pune umplutura în interiorul tartei. Se nivelează toată umplutura şi, eventual, se scutură uşor forma de copt pentru ca interiorul să se aşeze. Se pune brânza tăiată cuburi.
Într-o tigaie cu 10 g de unt se pune ceapa mărunt tăiată la călit. După ce a devenit aurie, se pune pieptul de porc tăiat cubuleţe. Se căleşte aproximativ 10 minute amestecând continuu. Apoi, se adaugă salata tăiată subţire.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.
Gata in: 0 min
INGREDIENTE
50 g telemea de vacă
2 dovlecei
2 ouă
unt
2 linguri făină
2 linguri ulei de măsline
mărar
pătrunjel
sare
piper
PREPARARE
O tartă cu dovlecei delicioasă, ideală ca apritiv şi nu numai. Vezi reţeta:
1. Se spală dovleceii şi se taie cubuleţe de aproximativ un centimetru. Se pun la fiert pentru aproximativ trei minute.
2. Între timp, se dă brânza telemea pe răzătoare. Se separă ouăle, iar peste gălbenuşuri se adaugă două linguri de ulei de măsline. Se amestecă bine.
3. Se bat spumă albuşurile cu un praf de sare, după care se încorporează gălbenuşurile, făina, mărarul, pătrunjelul, sarea și piperul.
4. Se amestecă bucăţile de dovleac cu aluatul şi cu brânza rasă şi se pun într-un vas termorezistent tapetat cu unt şi făină. Se dau la cuptor pentru
Sursa: Tartă cu dovlecei - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/tarta-cu-dovlecei/#ixzz3O4whJprn
Timpul de gatire: 35 min
Gata in: 35 min
INGREDIENTE
1 pachet aluat foitaj
1 ceapă medie
1 salată
200 g piept de porc neafumat
200 g telemea
4 ouă
400 ml lapte
1 lingurita muştar fin
piper
20 g unt
PREPARARE
O tartă cu salată foarte uşoară şi gata în numai 35 de minute. Iată o reţetă pe care trebuie să o încerci dacă îţi plac tartele sărate.
Aluatul se scoate din pachet, se lasă la decongelat şi apoi se întinde uşor cu sucitorul. Se unge tava de copt cu 10 g de unt, se aşază aluatul şi se răsuceşte marginea. Se înţeapă cu furculiţa.
Se unge cu un strat subţire de muştar fin şi se coace 5 minute, acoperită cu folie de aluminiu. Apoi, folia se scoate şi se lasă tarta la temperature camerei.
Ouăle se bat bine ca pentru omletă, se amestecă cu laptele şi se pune un praf de piper. Se dă vasul la cuptor pentru 30 de minute. Se lasă să se răcorească în tavă şi apoi se taie şi se serveşte.
După ce salata s-a înmuiat bine, se pune umplutura în interiorul tartei. Se nivelează toată umplutura şi, eventual, se scutură uşor forma de copt pentru ca interiorul să se aşeze. Se pune brânza tăiată cuburi.
Într-o tigaie cu 10 g de unt se pune ceapa mărunt tăiată la călit. După ce a devenit aurie, se pune pieptul de porc tăiat cubuleţe. Se căleşte aproximativ 10 minute amestecând continuu. Apoi, se adaugă salata tăiată subţire.
Sursa: Tartă cu salată - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/tarta-cu-salata/#ixzz3O2rlb61s