Timp de preparare: 20 min
Timpul de gatire: 20 min
Gata in: 40 min
INGREDIENTE
8 cepe mari albe
8 linguri orez
2 cepe
1 morcov
2 linguri ulei
2 linguri cimbru uscat
150 ml supă de legume
sare
PREPARARE
Ce ai zice de o porţie de ceapă dulceagă, umplută cu orez şi legume sărate? Un deliciu de post!
1. Cele opt cepe mari se curaţa de foi si se pun la fiert în apa cu un praf de sare. Se lasa 15 minute, se scurg si apoi, cu grija, se scoate miezul, dar lasând câteva foi bune care sa poata sus_ine umplutura.
2. În ulei încins se calesc celalalte doua cepe tocate marunt, se adauga morcovul ras sau taiat cubule_e si apoi orezul. Se lasa 2-3 minute sa se umfle puţin orezul si apoi se toarna 50 ml supa. Se sareaza si cu acest amestec se umplu cepele care se asaza în tava de cuptor. Se toarna restul supei de legume si se presara cu cimbru.
3. Se coc 20 de minute si apoi se aduc la masa.
Categoria: Retete, Retete de post, Retete romanesti
Mâncare picantă de legume
Timp de preparare: 40 min
Timpul de gatire: 40 min
Gata in: 1 ore, 20 min
Timp de fierbere: 60 minute
INGREDIENTE
300 g fasole cu bobul roşu
3-4 ardei
2 ardei iuţi
2 cepe
4-5 cartofi
300 g fasole verde fideluţă
1 kg roşii
75 ml ulei de floarea-soarelui
2 legaturi pătrunjel
PREPARARE
1. Se alege fasolea uscată şi se pune să se înmoaie, în apă călduţă, de seara până dimineaţa. Se scoate din apă şi se pune să fiarbă de 3-4 ori, până se elimină toxinele.
2. Separat, se alege fasolea verde, se spală şi se fierbe în apă cu sare. Se lasă să dea în câteva clocote şi se scoate în sită să se scurgă.
3. În acest timp, se curăţă ardeii, ceapa şi cartofii, se spală şi se taie cubuleţe. Se pune uleiul într-o cratiţă termorezistentă, apoi se călesc ardeii şi ceapa. Se adaugă şi cartofii şi se înăbuşă cu puţină apă. Treptat, se adaugă fasolea uscată şi fasolea crudă, apă dacă mai este nevoie, se condimentează cu sare şi piper şi se lasă să fiarbă la foc mic.
4. Roşiile se opăresc, se decojesc şi se pasează cu blenderul. Piureul de roşii se lasă să scadă la foc mic, apoi se adaugă în mâncare. Aceasta se bagă apoi la cuptor până se rumenește. Se serveşte ornată cu feliuţe de ardei iute şi pătrunjel verde.
Pilaf sârbesc cu fasole verde
Timp de preparare: 30 min
Timpul de gatire: 50 min
Gata in: 1 ore, 20 min
INGREDIENTE
300 g orez cu bobul lung
3 gogoşari
4 roşii
fasole verde păstăi
sare
piper negru măcinat
4 linguri ulei de măsline
3 cepe roşii
3 morcovi
1 rădăcină pătrunjel
10 lipii
PREPARARE
Pilaf sârbesc cu fasole verde – uşor de făcut, foarte simplu şi potrivit pentru zilele de post. Iată o reţetă simplă.
1. Se spală orezul şi se lasă în apă călduţă câteva minute.
2. Separat, se curăţă şi se spală ceapa, se taie solzişori şi se căleşte în uleiul de măsline. Se pun şi gogoşarii tăiaţi feliuţe, apoi orezul şi se amestecă cu ceapa. Se adaugă apă călduţă, puţin câte puţin, pătrunjelul şi morcovii raşi pe răzătoarea mică.
3. Se opăresc roşiile, se decojesc şi se pasează. Se adaugă păstăile fierte şi tăiate şi piureul de roşii.
4. Se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi după ce s-a fiert, se serveşte cu lipie proaspătă.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.
Timp de preparare: 20 min
Timpul de gatire: 20 min
Gata in: 40 min
INGREDIENTE
8 cepe mari albe
8 linguri orez
2 cepe
1 morcov
2 linguri ulei
2 linguri cimbru uscat
150 ml supă de legume
sare
PREPARARE
Ce ai zice de o porţie de ceapă dulceagă, umplută cu orez şi legume sărate? Un deliciu de post!
1. Cele opt cepe mari se curaţa de foi si se pun la fiert în apa cu un praf de sare. Se lasa 15 minute, se scurg si apoi, cu grija, se scoate miezul, dar lasând câteva foi bune care sa poata sus_ine umplutura.
2. În ulei încins se calesc celalalte doua cepe tocate marunt, se adauga morcovul ras sau taiat cubule_e si apoi orezul. Se lasa 2-3 minute sa se umfle puţin orezul si apoi se toarna 50 ml supa. Se sareaza si cu acest amestec se umplu cepele care se asaza în tava de cuptor. Se toarna restul supei de legume si se presara cu cimbru.
3. Se coc 20 de minute si apoi se aduc la masa.
Categoria: Retete, Retete de post, Retete romanesti
Sursa: Ceapă umplută - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/ceapa-umpluta-2/#ixzz3OY3SYdgc
Timp de preparare: 40 min
Timpul de gatire: 40 min
Gata in: 1 ore, 20 min
Timp de fierbere: 60 minute
INGREDIENTE
300 g fasole cu bobul roşu
3-4 ardei
2 ardei iuţi
2 cepe
4-5 cartofi
300 g fasole verde fideluţă
1 kg roşii
75 ml ulei de floarea-soarelui
2 legaturi pătrunjel
PREPARARE
1. Se alege fasolea uscată şi se pune să se înmoaie, în apă călduţă, de seara până dimineaţa. Se scoate din apă şi se pune să fiarbă de 3-4 ori, până se elimină toxinele.
2. Separat, se alege fasolea verde, se spală şi se fierbe în apă cu sare. Se lasă să dea în câteva clocote şi se scoate în sită să se scurgă.
3. În acest timp, se curăţă ardeii, ceapa şi cartofii, se spală şi se taie cubuleţe. Se pune uleiul într-o cratiţă termorezistentă, apoi se călesc ardeii şi ceapa. Se adaugă şi cartofii şi se înăbuşă cu puţină apă. Treptat, se adaugă fasolea uscată şi fasolea crudă, apă dacă mai este nevoie, se condimentează cu sare şi piper şi se lasă să fiarbă la foc mic.
4. Roşiile se opăresc, se decojesc şi se pasează cu blenderul. Piureul de roşii se lasă să scadă la foc mic, apoi se adaugă în mâncare. Aceasta se bagă apoi la cuptor până se rumenește. Se serveşte ornată cu feliuţe de ardei iute şi pătrunjel verde.
Sursa: Mâncare picantă de legume - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/mancare-picanta-de-legume/#ixzz3NrfBwb10
Timp de preparare: 30 min
Timpul de gatire: 50 min
Gata in: 1 ore, 20 min
INGREDIENTE
300 g orez cu bobul lung
3 gogoşari
4 roşii
fasole verde păstăi
sare
piper negru măcinat
4 linguri ulei de măsline
3 cepe roşii
3 morcovi
1 rădăcină pătrunjel
10 lipii
PREPARARE
Pilaf sârbesc cu fasole verde – uşor de făcut, foarte simplu şi potrivit pentru zilele de post. Iată o reţetă simplă.
1. Se spală orezul şi se lasă în apă călduţă câteva minute.
2. Separat, se curăţă şi se spală ceapa, se taie solzişori şi se căleşte în uleiul de măsline. Se pun şi gogoşarii tăiaţi feliuţe, apoi orezul şi se amestecă cu ceapa. Se adaugă apă călduţă, puţin câte puţin, pătrunjelul şi morcovii raşi pe răzătoarea mică.
3. Se opăresc roşiile, se decojesc şi se pasează. Se adaugă păstăile fierte şi tăiate şi piureul de roşii.
4. Se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi după ce s-a fiert, se serveşte cu lipie proaspătă.
Categoria: Carte de bucate, Feluri principale
Sursa: Pilaf sârbesc cu fasole verde - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/pilaf-sarbesc-cu-fasole-verde/#ixzz3NphcTLIj