Pui bine rumenit
Timp de preparare: 30 min
Timpul de gatire: 120 min
Gata in: 2 ore, 30 min
INGREDIENTE
1 pui
2-3 căpăţâni de usturoi
2-3 crengute cimbru
1 pungă specială pentru copt
PREPARARE
1. Pentru început, se spală şi se curăţă puiul de pieliţe. Se pârleşte câteva minute pe flacără şi se mai trece printr-un jet de apă fierbinte. Se aşază apoi pe un prosop absorbant de bucătărie şi se lasă să se scurgă bine.
2. Între timp, se taie capetele de la căpăţânile de usturoiul şi se spală bine crenguţele de cimbru.
3. După ce s-a scurs de apă puiul, se presară condimentele, atât în interiorul său, cât și în exterior. Se bagă puiul în pungă, care se înţeapă cu o scobitoare, apoi se pune într-o tavă şi se bagă în cuptorul încins în prealabil. Se lasă să se rumenească, la foc potrivit. Cu 20 de minute înainte de a scoate puiul din cuptor, se adaugă în tavă şi căpăţânile de usturoi.
4. După ce s-a rumenit puiul, se scoate din pungă pe un platou şi se serveşte ornat cu crenguţe de cimbru, împreună cu usturoiul copt.
Categoria: Carne si fripturi, Carte de bucate, Feluri principale, Pui si gaina
1 piept de pui
1 albuș
1/2 morcov
1/2 cartof
1/2 rădăcină pătrunjel
1/2 țelină
1 legătură pătrunjel
50 g unt
sare
Pregătești așa:
Cureți morcovul, cartoful și țelina. Speli legumele și le dai prin mașina de tocat împreună cu pieptul de pui. Această compoziție o amesteci cu albușul, sarea și pătrunjelul. Faci crochete de mărimea unui deget. Le coci la cuptor într-o tavă unsă cu unt.
2 piepturi curcan dezosate
1 conservă de porumb
50 g broccoli
4 felii șuncă
2 roșii
1 ceapă
3 linguri pastă tomate
2 linguri ulei
sare
piper
scobitori pentru ruladă
Pregătești așa:
Cureți ceapa, o speli și o tai în patru. Lași porumbul la scurs. Con-dimentezi bucățile de curcan cu sare și piper și le ungi cu o lingură de pastă de roșii. Pui în mijlocul fiecărui piept un sfert de ceapă și boabe de porumb. Rulezi carnea și o înfășori într-o felie de șuncă. Le fixezi cu câte o scobitoare. Într-o tigaie încingi ulei și prăjești ruladele, adăugând din când în când câte 150 ml apă. Fierbi buchețelele de broccoli în apă cu sare. Separat, într-o tigaie, pui roșiile tăiate bucățele, pasta de tomate și restul de porumb. Lași pe foc până scade sosul. Servești rulada cu sos de porumb și buchețele de broccoli.
2 copane de curcan
50 g kaizer
3 linguri smântână
1 ceapă
1 cățel usturoi
2 morcovi
chilli
1/2 linguriță cimbru uscat
1/4 linguriță
maghiran uscat
1-2 linguri ulei
sare
piper
125 ml sherry sec
1/4 cană supă de pasăre
1 linguriță amidon alimentar
1 legătură pătrunjel
Pregătești așa:
Tai kaizerul în bucățele pe care le prăjești în-tr-o cratiță 5 minute, le scoți și le pui deoparte. Carnea de curcan o speli, o dezosezi și o tai în bucățele mici. Cureți ceapa de coajă, o speli și o toci mărunt. Morcovul îl cureți, îl speli și îl tai rondele. Călești carnea de curcan, apoi adaugi ceapa, usturoiul zdrobit, morcovii și le lași să fiarbă pe foc. Condimentezi cu sare și piper, chilli, cimbru și măghiran. Stingi cu jumătate din cantitatea de sherry și cu supa de pasăre. Mai lași pe foc mic încă 25 minute. Freci amidonul într-un bol cu restul de sherry, îl torni în cratiță, lași să dea într-un clocot. Înglobezi apoi smântâna. Toci câteva frunze de pătrunjel și le adaugi în gulaș.
250 g orez
3 pulpe de pui
1 vânătă
2 cartofi
100 g iaurt
50 ml ulei
piper
sare
Pregătești așa:
Speli pulpițele și le prăjești în ulei încins, apoi le dai deoparte.
În uleiul rămas călești 5-10 minute vânăta și cartofii, spălate și tăiate rondele.
Speli orezul și îl lași la înmuiat în apă călduță. Într-o tavă unsă cu puțin ulei, pui orezul, pulpițele de pui și rondelele din cartofi și vânătă. Condimentezi cu sare și piper. Pui apă cât să le acopere și dai la cuptor. Poți să servești cu iaurt sau salată de sezon.
Poftă bună!
Pui cu glazură de muştar şi miere
Gata in: 0 min
INGREDIENTE
6 bucati ciocanele de pui sau pulpe
1/4 ceasca sos de soia
1/2 lingurita fulgi de chilli
2 linguri miere de albine
1 lingura mustar cu boabe
1 lingura ulei de masline
1 praf sare si piper, dupa gust
PREPARARE
Învaţă să prepari nişte pulpe de pui cu o glazură deosebită, crocantă şi aromată, din miere şi muştar franţuzesc. Vezi reţeta simplă cu care vei vrăji toţi invitaţii, mai ales dacă serveşti alături de orez sau legume.
Mod de preparare:
Încinge cuptorul la 180 de grade, foc mediu.
Amestecă într-un castron mic sosul de soia, fulgii de ardei iute, mierea, muştarul, uleiul de măsline şi sarea şi piperul şi freacă energic, până se emulsifică grăsimile.
Pune copanele de pui într-un vas de yena sau tavă de copt carne şi toarnă sosul de soia cu miere şi muştar deasupra. Poţi unge bine pulpele de pui cu sosul din tavă, ca să te asiguri că au un strat gros peste carne.
Dă la cuptor circa o oră, sau până ce carnea de pe ciocănelele de pui s-a copt bine.
Serveşte puiul cu glazură de muştar şi miere alături de o garnitură de orez fiert, legume trase la tigaie sau pe grătar.
Categoria: Bucataria frantuzeasca, Carne si fripturi, Featured Box 4, Pui si gaina, Reteta zilei, Retete
INCEARCA SI...
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.
Timp de preparare: 30 min
Timpul de gatire: 120 min
Gata in: 2 ore, 30 min
INGREDIENTE
1 pui
2-3 căpăţâni de usturoi
2-3 crengute cimbru
1 pungă specială pentru copt
PREPARARE
1. Pentru început, se spală şi se curăţă puiul de pieliţe. Se pârleşte câteva minute pe flacără şi se mai trece printr-un jet de apă fierbinte. Se aşază apoi pe un prosop absorbant de bucătărie şi se lasă să se scurgă bine.
2. Între timp, se taie capetele de la căpăţânile de usturoiul şi se spală bine crenguţele de cimbru.
3. După ce s-a scurs de apă puiul, se presară condimentele, atât în interiorul său, cât și în exterior. Se bagă puiul în pungă, care se înţeapă cu o scobitoare, apoi se pune într-o tavă şi se bagă în cuptorul încins în prealabil. Se lasă să se rumenească, la foc potrivit. Cu 20 de minute înainte de a scoate puiul din cuptor, se adaugă în tavă şi căpăţânile de usturoi.
4. După ce s-a rumenit puiul, se scoate din pungă pe un platou şi se serveşte ornat cu crenguţe de cimbru, împreună cu usturoiul copt.
Categoria: Carne si fripturi, Carte de bucate, Feluri principale, Pui si gaina
Sursa: Pui bine rumenit - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/pui-bine-rumenit/#ixzz3Npgv9JPU
15-20 bucăți
Pregătire: 20 minute
Coacere: 35 minute
Îți trebuie:
1 piept de pui
1 albuș
1/2 morcov
1/2 cartof
1/2 rădăcină pătrunjel
1/2 țelină
1 legătură pătrunjel
50 g unt
sare
Pregătești așa:
Cureți morcovul, cartoful și țelina. Speli legumele și le dai prin mașina de tocat împreună cu pieptul de pui. Această compoziție o amesteci cu albușul, sarea și pătrunjelul. Faci crochete de mărimea unui deget. Le coci la cuptor într-o tavă unsă cu unt.
4 porții
Pregătire: 40 minute
Prăjire: 45 minute
Îți trebuie:
2 piepturi curcan dezosate
1 conservă de porumb
50 g broccoli
4 felii șuncă
2 roșii
1 ceapă
3 linguri pastă tomate
2 linguri ulei
sare
piper
scobitori pentru ruladă
Pregătești așa:
Cureți ceapa, o speli și o tai în patru. Lași porumbul la scurs. Con-dimentezi bucățile de curcan cu sare și piper și le ungi cu o lingură de pastă de roșii. Pui în mijlocul fiecărui piept un sfert de ceapă și boabe de porumb. Rulezi carnea și o înfășori într-o felie de șuncă. Le fixezi cu câte o scobitoare. Într-o tigaie încingi ulei și prăjești ruladele, adăugând din când în când câte 150 ml apă. Fierbi buchețelele de broccoli în apă cu sare. Separat, într-o tigaie, pui roșiile tăiate bucățele, pasta de tomate și restul de porumb. Lași pe foc până scade sosul. Servești rulada cu sos de porumb și buchețele de broccoli.
4 porții
Pregătire: 20 minute
Coacere: 1 oră și 25 minute
Îți trebuie:
2 copane de curcan
50 g kaizer
3 linguri smântână
1 ceapă
1 cățel usturoi
2 morcovi
chilli
1/2 linguriță cimbru uscat
1/4 linguriță
maghiran uscat
1-2 linguri ulei
sare
piper
125 ml sherry sec
1/4 cană supă de pasăre
1 linguriță amidon alimentar
1 legătură pătrunjel
Pregătești așa:
Tai kaizerul în bucățele pe care le prăjești în-tr-o cratiță 5 minute, le scoți și le pui deoparte. Carnea de curcan o speli, o dezosezi și o tai în bucățele mici. Cureți ceapa de coajă, o speli și o toci mărunt. Morcovul îl cureți, îl speli și îl tai rondele. Călești carnea de curcan, apoi adaugi ceapa, usturoiul zdrobit, morcovii și le lași să fiarbă pe foc. Condimentezi cu sare și piper, chilli, cimbru și măghiran. Stingi cu jumătate din cantitatea de sherry și cu supa de pasăre. Mai lași pe foc mic încă 25 minute. Freci amidonul într-un bol cu restul de sherry, îl torni în cratiță, lași să dea într-un clocot. Înglobezi apoi smântâna. Toci câteva frunze de pătrunjel și le adaugi în gulaș.
3 porții
Pregătire: 20 minute
Coacere: 1 oră
Îți trebuie:
250 g orez
3 pulpe de pui
1 vânătă
2 cartofi
100 g iaurt
50 ml ulei
piper
sare
Pregătești așa:
Speli pulpițele și le prăjești în ulei încins, apoi le dai deoparte.
În uleiul rămas călești 5-10 minute vânăta și cartofii, spălate și tăiate rondele.
Speli orezul și îl lași la înmuiat în apă călduță. Într-o tavă unsă cu puțin ulei, pui orezul, pulpițele de pui și rondelele din cartofi și vânătă. Condimentezi cu sare și piper. Pui apă cât să le acopere și dai la cuptor. Poți să servești cu iaurt sau salată de sezon.
Poftă bună!
Gata in: 0 min
INGREDIENTE
6 bucati ciocanele de pui sau pulpe
1/4 ceasca sos de soia
1/2 lingurita fulgi de chilli
2 linguri miere de albine
1 lingura mustar cu boabe
1 lingura ulei de masline
1 praf sare si piper, dupa gust
PREPARARE
Învaţă să prepari nişte pulpe de pui cu o glazură deosebită, crocantă şi aromată, din miere şi muştar franţuzesc. Vezi reţeta simplă cu care vei vrăji toţi invitaţii, mai ales dacă serveşti alături de orez sau legume.
Mod de preparare:
Încinge cuptorul la 180 de grade, foc mediu.
Amestecă într-un castron mic sosul de soia, fulgii de ardei iute, mierea, muştarul, uleiul de măsline şi sarea şi piperul şi freacă energic, până se emulsifică grăsimile.
Pune copanele de pui într-un vas de yena sau tavă de copt carne şi toarnă sosul de soia cu miere şi muştar deasupra. Poţi unge bine pulpele de pui cu sosul din tavă, ca să te asiguri că au un strat gros peste carne.
Dă la cuptor circa o oră, sau până ce carnea de pe ciocănelele de pui s-a copt bine.
Serveşte puiul cu glazură de muştar şi miere alături de o garnitură de orez fiert, legume trase la tigaie sau pe grătar.
Categoria: Bucataria frantuzeasca, Carne si fripturi, Featured Box 4, Pui si gaina, Reteta zilei, Retete
INCEARCA SI...
Sursa: Pui cu glazură de muştar şi miere - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/pui-cu-glazura-de-mustar-si-miere/#ixzz3NtIpXlB8