Pentru că e sfârşit de săptămână, ai chef să fii mai „curajos“ în bucătărie şi să încerci lucruri pe care, probabil nu le-ai mai gătit până acum. Cum ar fi această tartă picantă cu cârnaţi.
Ingrediente pentru tartă picantă cu cârnaţi
Pentru aluat
380 g făină
200 g unt
1 ou
4 linguri de apă rece
sare
Pentru umplutură
350 g cârnăciori picanţi (de bere)
300 g bacon
1 ceapă mare
2 ardei graşi roşii
1 lingură ulei
cimbrişor uscat
rozmarin verde
1 lingură pastă de roşii
sare
piper
Mod de preparare al reţetei de tartă picantă cu cârnaţi
Cerni făina, o amesteci cu un praf de sare, apoi adaugi untul rece tăiat bucăţele şi frămânţi cu vârful degetelor până se formează un aluat nisipos. Adaugi apoi treptat apă rece
şi un ou, frământând bine până se formează un aluat omogen şi elastic. Îl acoperi cu o folie şi îl laşi la frigider circa 30 de minute.
Între timp, rumeneşti cârnăciorii feliaţi împreună cu baconul tăiat mărunt, apoi îi scoţi deoparte, iar în grăsimea rămasă căleşti ceapa tocată şi ardeii, curăţaţi de seminţe şi tăiaţi cubuleţe. Condimentezi cu cimbrişor uscat, sare şi piper, după gust, adaugi o lingură de pastă de roşii şi amesteci bine.
Întinzi aluatul în foaie, tapetezi cu ea o formă de tartă, îmbrăcând şi pereţii laterali. Introduci forma în cuptor şi o coci circa 15 minute. Apoi aşezi în mijlocul ei cârnăciorii şi baconul, torni deasupra sosul preparat şi introduci din nou forma în cuptor pentru circa 30 de minute. O serveşti caldă, decorată cu rozmarin verde.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.
Pentru că e sfârşit de săptămână, ai chef să fii mai „curajos“ în bucătărie şi să încerci lucruri pe care, probabil nu le-ai mai gătit până acum. Cum ar fi această tartă picantă cu cârnaţi.
Ingrediente pentru tartă picantă cu cârnaţi
Pentru aluat
380 g făină
200 g unt
1 ou
4 linguri de apă rece
sare
Pentru umplutură
350 g cârnăciori picanţi (de bere)
300 g bacon
1 ceapă mare
2 ardei graşi roşii
1 lingură ulei
cimbrişor uscat
rozmarin verde
1 lingură pastă de roşii
sare
piper
Mod de preparare al reţetei de tartă picantă cu cârnaţi
Cerni făina, o amesteci cu un praf de sare, apoi adaugi untul rece tăiat bucăţele şi frămânţi cu vârful degetelor până se formează un aluat nisipos. Adaugi apoi treptat apă rece
şi un ou, frământând bine până se formează un aluat omogen şi elastic. Îl acoperi cu o folie şi îl laşi la frigider circa 30 de minute.
Între timp, rumeneşti cârnăciorii feliaţi împreună cu baconul tăiat mărunt, apoi îi scoţi deoparte, iar în grăsimea rămasă căleşti ceapa tocată şi ardeii, curăţaţi de seminţe şi tăiaţi cubuleţe. Condimentezi cu cimbrişor uscat, sare şi piper, după gust, adaugi o lingură de pastă de roşii şi amesteci bine.
Întinzi aluatul în foaie, tapetezi cu ea o formă de tartă, îmbrăcând şi pereţii laterali. Introduci forma în cuptor şi o coci circa 15 minute. Apoi aşezi în mijlocul ei cârnăciorii şi baconul, torni deasupra sosul preparat şi introduci din nou forma în cuptor pentru circa 30 de minute. O serveşti caldă, decorată cu rozmarin verde.
- See more at: clickpoftabuna.ro/reteta-zilei/tarta-picanta-cu-carnati/index.html#sthash.w7STSwHq.dpuf