Timp de preparare: 30 min
Timpul de gatire: 20 min
Gata in: 50 min
INGREDIENTE
600 g file de ştiucă, şalău sau alt peşte alb
2 linguri zeamă de lămâie
1-2 linguri făină pentru tapetat peştele
150 g ulei pentru prăjit
1 ceapă mică
60 g unt
1 lingura făină pentru sos
150 ml vin alb
150 g smântână
1/2 legatura pătrunjel verde
3 gălbenuşuri
800 g cartofi
200-300 ml lapte
50 g unt
sare
piper
Pentru ornat
lămâie, ardei gras şi mărar
PREPARARE
1. Peştele se spală şi se lasă la scurs sau se usucă cu un şervet absorbant. Se taie bucăţi, se stropeşte cu zeamă de lămâie şi se lasă deoparte. Ceapa tocată mărunt se căleşte foarte puţin în unt, apoi se stinge cu jumătate din vin şi se lasă să fiarbă înăbuşit. Se adaugă apoi restul de vin amestecat cu făina şi smântâna. Se lasă să fiarbă la foc mic, 5 minute, amestecând continuu. Se amestecă apoi cu două gălbenuşuri şi se potriveşte la gust cu sare, piper şi pătrunjel verde tocat mărunt.
2. Cartofii curăţaţi se fierb în apă cu un praf de sare, apoi se pasează şi se mixează cu untul şi laptele fierbinte. Se potriveşte la gust cu sare. Peştele se dă cu sare, apoi se trece prin făină şi se prăjeşte în ulei. Se lasă la scurs pe o hârtie absorbantă şi se aşază într-un vas termorezistent. Se toarnă sosul, iar deasupra se şpriţează piureul.
3. Se unge cu gălbenuş şi se gratinează în cuptorul încins, la foc tare, 15-20 de minute. Se ornează cu felii de lămâie, ardei gras tăiat cubuleţe şi mărar. Se serveşte imediat.
Categoria: Carte de bucate, Cartofi, Legume, Mancaruri cu legume, Peste
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.
Timp de preparare: 30 min
Timpul de gatire: 20 min
Gata in: 50 min
INGREDIENTE
600 g file de ştiucă, şalău sau alt peşte alb
2 linguri zeamă de lămâie
1-2 linguri făină pentru tapetat peştele
150 g ulei pentru prăjit
1 ceapă mică
60 g unt
1 lingura făină pentru sos
150 ml vin alb
150 g smântână
1/2 legatura pătrunjel verde
3 gălbenuşuri
800 g cartofi
200-300 ml lapte
50 g unt
sare
piper
Pentru ornat
lămâie, ardei gras şi mărar
PREPARARE
1. Peştele se spală şi se lasă la scurs sau se usucă cu un şervet absorbant. Se taie bucăţi, se stropeşte cu zeamă de lămâie şi se lasă deoparte. Ceapa tocată mărunt se căleşte foarte puţin în unt, apoi se stinge cu jumătate din vin şi se lasă să fiarbă înăbuşit. Se adaugă apoi restul de vin amestecat cu făina şi smântâna. Se lasă să fiarbă la foc mic, 5 minute, amestecând continuu. Se amestecă apoi cu două gălbenuşuri şi se potriveşte la gust cu sare, piper şi pătrunjel verde tocat mărunt.
2. Cartofii curăţaţi se fierb în apă cu un praf de sare, apoi se pasează şi se mixează cu untul şi laptele fierbinte. Se potriveşte la gust cu sare. Peştele se dă cu sare, apoi se trece prin făină şi se prăjeşte în ulei. Se lasă la scurs pe o hârtie absorbantă şi se aşază într-un vas termorezistent. Se toarnă sosul, iar deasupra se şpriţează piureul.
3. Se unge cu gălbenuş şi se gratinează în cuptorul încins, la foc tare, 15-20 de minute. Se ornează cu felii de lămâie, ardei gras tăiat cubuleţe şi mărar. Se serveşte imediat.
Categoria: Carte de bucate, Cartofi, Legume, Mancaruri cu legume, Peste